Viborg FF: Et minut fra at sende Aab ud af pokalturneringen

Dødtrætte Viborg-spillere blev kørt over i den forlængede spilletid

Cheftræner Steffen Højer så sit hold gå helt ned i omkampen mod Aab.

1. divisionsholdet fra Viborg FF var under et minut fra at sende AaB ud af DBU Pokalen, men endte med at tabe 1-5

Hjemmeholdet første gennem det meste af kampen. Men en sen udligning til Aab i tillægstiden af den ordinære kamp vendte fuldstændig billedet.

Der var spillet to minutter og 40 sekunder af de tre planlagte tillægsminutter, da AaB's indskiftede brasilianer, Yann Rolim, med et frispark, der brækkede i luften, fik udplaceret Sebastian John i Viborgs mål.

Den 21-årige målmand, der sædvanligvis er reserve, havde med mange store redninger sørget for, at Viborg - selv kriseramt og næstsidst i 1. division - var ved at hente en fin skalp i pokalturneringen.

Det dødtrætte hjemmehold blev derefter kørt over i forlængelsen, som AaB afgjorde med to hurtige scoringer.

Viborg fik en drømmestart på den ordinære kamp, da Jonas Kamper bankede bolden i mål til 1-0 efter seks minutter.

Offensivspilleren, der tidligere i denne uge blev frataget anførerbindet, udnyttede en god tværaflevering fra Alexander Fischer, der for nylig skiftede til Viborg fra Randers FC.

Jonas Kamper sendte bolden højt op i nettaget uden chance for AaB's debuterende målmand, Jacob Rinne.

AaB havde mange chancer i kampen. Men en kombination af manglende skarphed og storspil af Sebastian John udsatte nordjyske scoringer.

Kasper Pedersen havde en god afslutning efter 32 minutter efter et hjørnespark. Men Sebastian John leverede en god parade.

Lidt senere leverede målmanden en fremragende redning på en afslutning fra AaB-anfører Kasper Risgård. Og kort før pausen måtte Kasper Pedersen se sin afslutning blive sparket væk foran Viborgs målstreg.

AaB indledte anden halvleg med et meget stort pres mod hjemmeholdets mål. Det virkede som et spørgsmål om tid, før udligningen ville komme.

Ti minutter inde i halvlegen kombinerede Kasper Risgård sig igennem. Men igen stod Sebastian John i vejen.
Det gjorde målmanden også, da AaB lidt senere blev tildelt et straffespark.

Det blev eksekveret af Jakub Sylvestr, men Sebastian John reddede den svagt placerede afslutning.

Minutterne gik, og pludselig var AaB ved at løbe tør for tid. Men så tog indskiftede Yann Rolim sagen i egne fødder, med sit flotte frispark..

Nu var det Viborg-spillerne, der var tæt på en knockout. Og den kom inden for de første fem minutter af den forlængede spilletid.

Først var Yann Rolim igen på spil, da han sendte bolden ind til indskiftede Jannik Pohl, der helt fri uhindret kunne score til 2-1.

Minuttet efter scorede Frederik Børsting til 3-1. Og kort før udløbet af første halvleg i forlængelsen gjorde Pavol Safranko stillingen til 4-1.

Nu var alt håb ude for Viborg, og i anden halvleg af forlængelsen scorede Kasper Risgård til slutcifrene 1-5.