Viborg fejrer sine sportsfolk: Josefine er Årets Talent

Den 17-årige skytte, Josefine Laursen, vinder prisen som Årets Talent.

Tirsdag aften hylder Viborg Kommune sportsfolk i Årets Sportsgalla. Den 17-årige skytte, Josefine Laursen, vandt her til aften prisen som Årets Talent.

- Jeg er superglad. Jeg var også nomineret sidste år. Og begge år har det været stærke modstandere - dygtige udøvere, jeg har været oppe imod. Så jeg står bare her, og er helt oppe at køre over det, siger en strålende Josefine Laursen 

Hvad kan du bruge prisen til?

- Jeg vil bruge det til at at arbejdere endnu hårdere. Den skal bruges til at motivere mig til at bruge endnu mere tid på min skydning, siger hun.

Årlig kåring af sportsmestre

Viborg fejrer årligt kommunens sportsfolk. Der er priser til Årets Træner, Årets Udøver i Elite Viborg og altså også Årets Talent. For at blive en af kommunens sportsmestre kræver det, at udøveren har vundet et dansk mesterskab for hold eller individuelt i en af DIFs sportsgrene, at udøveren har slået en dansk rekord, vundet et nordisk mesterskab eller været udtaget til at deltage på et af de danske landshold. 

I år foregår kåringen i Vibocold Arena. Det er borgmester Ulrik Wilbek og formanden for Viborg Idrætsråd, der inviterer til Sportsgalla. 

Det er andet år, Josefine Laursen er indstillet til Årets Talent i Viborg. Denne gang vandt hun prisen her i Vibocold Arena. 
Det er andet år, Josefine Laursen er indstillet til Årets Talent i Viborg. Denne gang vandt hun prisen her i Vibocold Arena. 
Foto: Svend Vilhelm Mikkelsen, TV MIDTVEST

- Der er mange nye sportsmestre og sejre i Viborg Kommune, som fortjener anerkendelse. Ikke alene på grund af resultatet, men også fordi de er med til at inspirere og opfordre til, at vi altid sigter mod nye mål, siger Ulrik Wilbek om kåringerne til Sportsgalla. 

Josefine Laursen har været en del af junior-landsholdet i Skydning i de seneste tre år. I 2018 har hun blandt andet deltaget i VM i Sydkorea, hvor hun blev nummer 21.

Josefine Laursen bruger ved siden af de fire ugentlige træningspas sin tid på Viborg Katedralskole. Den næste store konkurrence i kikkerten er Europamesterskabet. 

- Jeg har et EM om ikke så længe. Men derudover er der også nogle stævner her i foråret, jeg gerne vil gøre det godt i. 

Lars Vels fra Viborg Atletik & Motion har vundet prisen Årets Træner. 


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Sport.