Viborg-elever blandt verdens bedste

To elever fra Viborg Katedralskole skal deltage i OL i henholdsvis fysik og Matematik.

Matematik og fysik er et fremmedsprog for mange i skolen. Men to elever på Viborg Katedralskole taler det flydende. De er nemlig så dygtige, at de skal repræsentere Danmark til OL i fysik og matematik. De to elever er Ziko Humlesen og Rasmus Juhl Christensen, der begge går i 3.g. 

For Ziko Humlesen har fysikundervisningen i gymnasiet været en formssag, faktisk afsluttede han tre års pensum på et år.

- Til gengæld har jeg fået meget mere fritid, siger den unge OL i fysikdeltager. 

Fysikolympiaden foregår Indonesien, og matematikken skal i klares i Rio de Janeiro. Og at Viborg Katedralskole er repræsenteret ved olympiaderne er ingen tilfældighed.

- Det har været en talentstrategi, vi har arbejdet med i flere år. Derfor er det vidunderligt, at det er nu lykkes, og at det så oven i købet sker med to elever, det er jo bare helt fantastisk, siger Helge Markussen, der er rektor på Viborg Katedralskole.  

quoteDet har været en talentstrategi, vi har arbejdet med i flere år. Derfor er det vidunderligt, at det er nu lykkes, og at det så oven i købet sker med to elever, det er jo bare helt fantastisk.

Helge Markussen, Rektor, Viborg Katedralskole

Kineserne vinder

Til konkurrencerne skal de to drenge dyste mod nogle af klodens klogeste på deres felt.

- Det er rimelig svært at få guld, det er jo nogle af de klogeste i verden, der kommer, siger Ziko Humlesen.  

Og desværre for vinderchancerne kommer kineserne også.

- Det bliver kineserne, der vinder. Det har det været alle andre år, og det bliver det også igen. Men det, at man som dansker kommer med, at de rent faktisk er blandt de fem dygtigste i Danmark til det her, det er helt fantastisk, siger Helge Markussen.  

På trods af at det nok ikke bliver til guld for de to OL-deltagere, så betyder deltagelsen trods alt en stor oplevelse og rejse for begge deltagerne.

- Det er ikke så dårligt, siger Rasmus Juhl Christensen

- Det er meget fedt at blive givet den mulighed, bakkes han op af Ziko Humlesen.

Også på Viborg Gymnasium og HF har en elev kvalificeret sig til OL i disciplinen biologi. Legene finder sted i midten af juli.