Viborg-borgmester vil fyre Absolut Rengøring

Absolut Rengøring skal ikke længere være ansvarlig for rengøringen af skolerne i Viborg Kommune. Det mener borgmester, Torsten Nielsen.

I Viborg Kommune har der længe været problemer med rengøringen på folkeskolerne. Det er Absolut Rengøring, der har ansvaret, men sådan skal det ikke længere være.

Efter et uanmeldt besøg på Stoholm Skole tirsdag har firmaet Servicemægleren i en rapport til Viborg Kommune givet rengøringsstandarden karakteren 2, svarende til uacceptabel.

Borgmester, Torsten Nielsen, har tidligere givet udtryk for, at et uanmeldt besøg ville blive sidste chance for Absolut Rengøring. Gårsdagens dumpekarakter var derfor dråben, der fik bægeret til at flyde over.

- De vidste, at vi havde særligt fokus på rengøringen på skolerne, og alligevel får vi i dag en melding om meget mangelfuld rengøring på Stoholm Skole. Jeg har derfor mistet tilliden til, at firmaet kan opfylde den indgåede kontrakt, lyder det i en pressemeddelelse fra den nyindsatte borgmester.

Der vil i de kommende dage blive udarbejdet en forslag til det videre forløb, som kommer på Økonomi- og Erhvervsudvalgets møde onsdag den 17. september.

På mødet skal udvalget tage stilling til, om samarbejdet med Absolut Rengøring skal opsiges. Er de enige om en opsigelse, skal de desuden diskutere betingelserne for en eventuel opsigelse af kontrakten samt mulige modeller for, hvordan rengøringen på kommunens institutioner frem over skal foregå.

Det skriver Viborg Kommune i en pressemeddelelse.

Vi har mere om sagen i vores udsendelse kl. 19:30.