Viborg-borgmester står udenfor budgetforhandlinger

Venstre og Socialdemokraterne forhandler budgetforlig udenom den siddende konservative borgmester. De tømmer kassen, siger borgmesteren.

Årets budgetforlig i Viborg Kommune har udviklet sig til en speget omgang. Kommunens konservative borgmester, Torsten Nielsen, sidder ikke længere for bordenden ved forhandlingerne, der nu foregår med ledelse af Socialdemokraterne og Venstre.

- Det er økonomisk uansvarligt, og det vil jeg ikke være med til. De tømmer kassen, og derfor bliver vi nødt til at lave drastiske besparelser om et år. De deler gaver ud og har en meget risikabel finasiering, siger Torsten Nielsen.

Endnu ukendt forligsforslag

Præcis hvordan forslaget til et budgetforlig ser ud, ved indtil videre kun de forhandlende politikere. TV MIDTVEST erfarer, at Socialdemokraterne og Venstre i det store hele er enige om budgettet, men politikerne i de to partier har aftalt at holde kortene tæt til kroppen indtil de i morgen mødes med de andre partiers forhandlere - men altså ikke med den konservative borgmester. 

Torsten Nielsen afviser at løfte sløret for, hvad det er partierne foreslår, ligesom han siger, at han ikke agter at møde op til budgetforhandling i morgen, hvis han ikke bliver inviteret til mødet. Han kommenterer dog udspillet i en pressemeddelelse torsdag morgen. 

- Vi havde håbet og troet på et bredt forlig, men så længe det er et ultimativt budgetkrav fra A & V (socialdemokraterne og Venstre red.) ser vi - som et økonomisk ansvarligt parti - det som rettidig omhu at sige fra, skriver borgmesteren i pressemeddelelsen. 

 

 

Mærkelig situation

Borgmesteren og byrådet er altså nu i den noget særegne situation, at partierne udenom borgmesteren kan ende med at lave et forlig, som borgmesteren bliver nødt til at forvalte som kommunens førstemand i det kommende budgetår. 

- Det er godt nok mærkeligt. Men jeg kan ikke være med, til det de foreslår. Hvis de laver budget uden mig, så må jeg jo arbejde med administrere det, siger den konservative borgmester Torsten Nielsen.

 

Se her et indslag om budgetforhandligerne i Viborg : Der er stor uenighed om, hvor pengene til børn, skoler og ældre skal komme fra.

 

 

 

 

 


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Politik.