Viborg borgmester: A26 kan blive til ny motorvej

Viborgs borgmester Torsten Nielsen mener, at en hærvejs-motorvej er urealistisk. Vejen er i stedet banet for en motorvej på rute 26 mellem Viborg og Aarhus.

I årevis har en Hærvejsmotorvej stået øverst på den kommunale ønskeseddel i Viborg, men indtil videre er motorvejsdrømmene blevet ved snakken.

Nu håber kommunen, ifølge borgmester Torsten Nielsen, på muligheden for at rute A 26 mellem Viborg og Århus, kan blive til en ny motorvej.

- Hærvejsmotorvejen har man snart snakket om i 25 år, det ender kun med snak. A26 kan ende med at blive en realitet som en ny motorvej, siger Torsten Nielsen. 

Det er det tværkommunale samarbejde i Business Region Aarhus, som Viborg Kommune blev en del af tidligere i år, der har ændret det kommunale fokus.

quoteHærvejsmotorvejen har man snart snakket om i 25 år, det ender kun med snak, A26 kan ende med at blive en realitet.

Torsten Nielsen, Borgmester, Viborg (C)

- Det er sådan i denne verden, at skal man have noget igennem, så er man nødt til at have nogle venner, vores venner er i Business Region Aarhus, siger borgmesteren.

Erhvervslivet vil have en Hærvejsmotorvej

Dermed er vejen mod A26-motorvejen formentlig blevet kortere, mens Hærvejsmotorvejen er kørt ud på et sidespor.

Det vækker hård kritik fra Venstres gruppe i Viborg Byråd.

- Vi mener, at vi som kommune selv kan stå inde for vores egne prioriteringer. Derfor har vi selv lavet en erhvervsstrategi, som siger, at vi prioriterer dels A26, det er vi enige om, men også motorveje til og fra Viborg, siger Ib Bjerregård, der er byrådsmedlem for Venstre i Viborg Kommune. 

for Ib Bjerregår ligger der underforstået i den beslutning, at der er Hærvejsmotorvejen der kæmpes for.

Erhvervslivet i Viborg Kommune klapper da heller ikke i hænderne over skrinlægningen af Hærvejsmotorvejen.

- Erhvervslivet har et kæmpe behov for at få forbedret infrastrukturen, og der er det rute 26 og en Hærvejsmotorvej, som trænger sig på, siger direktør i Viborg Erhvervsråd, Henrik Hansen.

Den politiske uenighed om vejnettet i Viborg er brudt ud i lys lue, og den ser ud til at blive langvarig.

- Når vi synes, der er noget, der er forkert, så melder vi den selvfølgelig ud. Der er valg næste år, så hvis ikke det bliver løst i en eller anden konsensus, som jeg troede vi havde i forbindelse med godkendelse af erhvervsstrategien, så vil det blive en del af valgkampen, siger Ib Bjerregård.

 


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Trafik.