Viborg booker DM-semifinale efter smal sejr

Odense lagde hårdt ud, men Viborg vandt tredje kvartfinale og spiller DM-semifinale mod Nykøbing Falster.

Viborg HK

Viborgs håndboldkvinder kunne torsdag aften juble over at have spillet sig i DM-semifinalen, hvor Nykøbing Falster venter som modstander.

Det stod klart, da Viborg HK hjemme besejrede Odense Håndbold 21-20 i de to klubbers tredje kvartfinaleopgør.

Det tredje opgør var en realitet, da Viborg vandt klubbernes andet møde, efter at Odense havde sejret hjemme i den første kvartfinale.

Det blev en spændende afslutning, hvor Viborg bragte sig foran med to mål med ét minut igen af opgøret, men hvor Odense reducerede med lidt under et halvt minut igen.

Gæsterne tordnede afsted i kampens indledning og bragte sig foran 6-1, inden Ann Grete Nørgaard reducerede for Viborg.

Viborg fik yderligere kontakt ved både 6-8, 7-9 og 8-10 og formåede at holde spændingen intakt i opgørets første 30 minutter. Odense var foran 12-11 efter den ellers fornemme indledning.

Opgøret var fortsat tæt i anden halvlegs indledning. Gæsterne var foran 13-12 efter 37 minutter.

Tre scoringer i træk af hjemmeholdet ændrede dog billedet, og nu var det pludselig Viborg, der styrede det nervepirrende opgør, og Line Haugsted øgede til 16-13.

Carin Strömberg fulgte op og bragte hjemmeholdet foran 17-13.

Marie-Paule Gnabouyou sørgede for 19-14-føring til Viborg med et kvarter igen, og det så efterhånden vanskeligt ud for Odense.To Odense-scoringer i træk skabte igen lidt spænding, og den blev der mere af.

Med ét minut igen var Viborg foran 20-19, og så tog Carin Strömberg ansvar og øgede til 21-19.

Odense reducerede på et straffekast, og Viborg havde bolden med 20 sekunder igen og formåede i en hektisk slutfase at sikre semifinalepladsen.