Viborg bliver hårdest ramt

Det er på Regions Hospitalet i Viborg at de bliver hårdest ramt i de kommende besparelser i Region Midtjylland.

Region Midtjylland skærer dybt med kniven på landsdelens sygehuse. I Holstebro har de højlydt protesteret over de kommende besparelser, men det er faktisk Viborg, der bliver ramt hårdest. Her skal fire afdelinger lukkes.

Hospitalerne i Herning og Holstebro skal finde 65 af de 500 millioner kroner regionen skal spare. Til sammenligning skal Viborg - sammen med Skive - spare 87 millioner. Ovenikøbet følger der også besparelser med på de opgaver, Viborg får fra Silkeborg. Så i praksis er tallet op mod 95 millioner. Eksempelvis skal fødeafdeling i Silkeborg flyttes til Viborg. Som udgangspunkt godt for hospitalet i Viborg, men pengene følger ikke med.

Over 200 til møde

De ansatte fik i dag fik mulighed for at stille spørgsmål til ledelsen, og over 200 ansatte mødte op til mødet, hvor frustrationerne fik frit løb.

Se interview med fællestillidsrepræsentant for sygeplejerskerne og radiograferne på Sygehuset i Viborg, Helle Balling Engelsen her

 

Regionshospitalet i Viborg det hospital i landsdelen der bliver ramt hårdest i de kommende bespareslser. Det har skabt bekymring og frustration blandt de ansatte, som idag fik mulighed for at stille spørgsmål til ledelsen.

Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Samfund.