Viborg Arrest mister sikkerhedsposter: - Det er ikke sikkerhedsmæssigt forsvarligt

Besparelser i både Midt- og Nordjylland har kostet blandt andre Viborg Arrest deres sikkerhedsposter

Det er ikke nogen nyhed, at de danske arrester er hårdt ramt af besparelser. Besparelser - der nu har kostet blandt andre Viborg Arrest deres sikkerhedsposter.

quoteDet er bestemt ikke en holdbar situation.

Bo Yde Sørensen, formand, Fængselsforbundet.

Det skriver Fængselsforbundet på deres hjemmeside.

Fra 1. april måtte Viborg-, Hobro- og Frederikshavn Arrest klare sig uden den sikkerhedspost, der ellers blev tildelt mellemstore arrester i 2005.

Og det er ikke en beslutning, som møder opbakning af tillidsrepræsentanten i Viborg Arrest.

- Den her besparelse er kun kommet på grund af økonomi og ikke i en vurdering af sikkerheden, siger tillidsrepræsentanten, Jan Balle, der til dagligt er fængselsbetjent i Viborg Arrest.

- Vi havde allerede fundet besparelserne uden at fjerne sikkerhedsposten, men det lyttede man ikke efter. Jeg synes ikke, det her er forsvarligt sikkerhedsmæssigt, fortsætter han.

Sikkerhedsposten mødte ind hver dag fra klokken 15 til 21. Det er nemlig ifølge Jan Balle et meget kritisk tidspunkt.

- Det er der, de indsatte er allermest aktive. Nu er vi kun to, og det giver udfordringer især i tilspidsede situationer, siger han.

Opbakning fra flere fronter

I Hobro Arrest har de allerede mærket konsekvenserne af besparelserne. Helt konkret har de ansatte nu mindre tid til at løse de forskellige opgaver.

Det fortæller Hanne Munk Degn, der er tillidsrepræsentant og fængselsbetjent i Hobro Arrest på Fængselsforbundets hjemmeside.

Også den fælles tillidsrepræsentant for Midt- og Nordjylland bakker op om kritikken.

quoteJeg synes ikke, det her er forsvarligt sikkerhedsmæssigt.

Jan Balle, tillidsrepræsentant, Viborg Arrest.

- Min holdning er, at når man fjerner sikkerhedsposterne, så vil det alt andet lige betyde noget for sikkerhedsniveauet, siger fællestillidsrepræsentanten, Brian Hedensted.

Samtidig mener han, at der er andre steder, hvor det i hans optik ville give mere mening at lade sparekniven ramme.

- Det er pudsigt, at det er i en tid, hvor antallet af fuldmægtige stiger, at der skal spares de steder, hvor man rent faktisk er i frontlinjen og arbejder med de indsatte, siger han.

Også hos Fængselsforbundets formand Bo Yde Sørensen vækker besparelserne bekymring.

- Når besparelser ikke tager hensyn til vores medlemmers sikkerhed, er det klart, at vi bliver bekymrede. Det er bestemt ikke en holdbar situation, siger han.


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Samfund.