Vi sundhedsforsikrer os som aldrig før

Flere og flere danskere har en privat sundhedsforsikring. Formand for Danske Regioner, Bent Hansen, ærgrer sig over udviklingen.

Antallet af private sundhedsforsikringer er eksploderet. I 2003 havde lidt over 200.000 af os en sundhedsforsikring. I de nyeste tal, som er fra 2014, har tallet for første gang rundet to millioner.

Forsikringsbranchen regner med, at antallet stadigvæk vil stige. Typisk giver en sundhedsforsikring adgang til gratis fysioterapi og behandling i det private sundhedsvæsen - og det giver travlhed på privathospitalerne.

- Vi kan bare mærke, at vi år for år får flere og flere patienter, der kommer fra forsikringsselskaberne. De sidste 4-5 år har det faktisk været stigninger på mellem 15 og 20%, siger Søren Kjeldsen, der er speciallæge og indehaver af Viborg Privathospital.

I 2003 var 229.000 danskere dækket af en sundhedsforsikring. De seneste, som er fra 2014, viser at 2.056.000 danskere er dækket af en privat sundhedsforsikring.

Bent Hansen: Ærgerlig udvikling

Formanden for Danske Regioner, Bent Hansen, ærgrer sig over udviklingen.

- Jeg frygter selvfølgelig en glidning over, at der trækkes ressourcer ud af vores sundhedsvæsen, og over til dem, der har en forsikring. Og det vil være rigtig, rigtig skidt, siger Bent Hansen.

Bent Hansen mener, at sundhedsforsikringerne er med til at skabe et A- og et B-hold.

- Det bryder jeg mig dybest set ikke om, fordi sundhed, har vi jo bestemt os for i det her samfund, er noget, vi løser i fællesskab, og vi behandler alle efter, hvad de har behov for. Det er en ærgerlig udvikling, og det er egentlig unødvendig udvikling, siger Bent Hansen.

Søren Kjeldsen mener, at der er en klar fordel ved sundhedsforsikringerne, som også gælder for de, der ikke har en.

- Når der er så mange, der har sundhedsforsikring, så kan det ikke undgås, at det også giver noget ekstra plads og luft i de offentlige hospitalers ventelister, siger Søren Kjeldsen.  

 

Her kan du se Enhedslistens Jakob Sølvhøj og Liberal Alliances Leif Mikkelsen debattere sundhedsforsikringer.

 

 


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Sundhed.