VHK vandt i Frankrig

Viborg HK fik søndag lidt tiltrængt oprejsning, da det danske mesterhold vandt på udebane over franske Metz i Champions League.

De pressede håndboldkvinder fra Viborg vandt med 24-23 efter en hård periode på og uden for banen.

Optakten til kampen i Frankrig var ikke den bedste, da træner Christian Dalmose blev fyret før afrejsen og midlertidigt erstattet af Lars Friis-Hansen.

Dalmose havde været på kant med spillertruppen, der havde tabt de seneste tre ligakampe samt to opgør i Champions League.

Tændingen var tilbage søndag i Metz hos viborgenserne, der ikke er nær så hårdt ramt af skader som tidligere.

Især i anden halvleg gjorde Viborg-spillerne det fremragende, efter at holdet var bagud med 10-12 ved pausen. Fem mål i træk bragte de danske gæster på 15-12, inden franskmændene kom i gang.

Sanja Damnjanovic og Rikke Skov scorede flere vigtige mål, da Metz atter begyndte at arbejde sig tilbage i kampen og til sidst fik udlignet til 23-23.

I slutfasen fik Louise Lyksborg scoret det afgørende mål for Viborg, mens Chana Masson sluttede af med at redde et straffekast.

Sejren betyder, at Viborg nu står med gode chancer for at gå videre fra gruppespillet på et tidspunkt, hvor der mangler to kampe.