VHK skruer ned for ambitionerne

Viborg HK's håndboldkvinder skal i næste sæson primært fokusere på at slutte i top-6 i den danske liga. Sådan lyder meldingen fra klubbens nye formand.

Som ventet bliver der skruet ned for ambitionsniveauet i håndboldklubben Viborg HK i næste sæson.

Klubben, der har massive økonomiske problemer, mister mange profiler efter denne sæson, så det handler i første omgang om en top-6-placering i Boxer Dameligaen.

- Det er ikke Champions League, vi går efter. Vores målsætning er at komme i slutspillet i den danske liga. Og så må vi se, hvad der kan ske. Det afhænger også af, hvilken bredde truppen kommer til at have, vi skal helst ikke have for mange skader. Vi skal have en bredere trup, end vi har haft i år, siger Viborg HK's nye bestyrelsesformand, Palle Kjeldgaard-Christiansen.

Viborg siger farvel til Chana Masson, Louise Burgaard, Sanja Damnjanovic, Mette Gravholt, Maria Fisker og Isabelle Gulldén efter sæsonen, og af store navne skifter foreløbig kun Ann Grete Nørgaard fra Team Tvis Holstebro den anden vej.

Klubbens særdeles pressede økonomi tillader ikke de helt vilde investeringer i topspillere, og det er også i det lys, at målsætningen skal ses, siger Palle Kjeldgaard-Christiansen.

- Det er noget med, at vi skal kunne kravle, før vi kan gå. Det erkender vi blankt. Det bliver et langt og sejt træk, men vi mærker også en stor lokal opbakning. Det skal være hjørnestenen fremover. Den lokale opbakning er helt afgørende, siger Palle Kjeldgaard-Christiansen.

Mange skader var medvirkende til, at Viborg HK blot sluttede på fjerdepladsen i grundspillet i Boxer Dameligaen. Klubben dyster mod Randers HK om en plads i DM-semifinalerne.

I Champions League har Viborg foreløbig spillet sig frem til kvartfinalerne, hvor holdet møder stærke Buducnost fra Montenegro.

 


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Sport.