VFF-topscorer: Vi er klar til krig

Det bliver hedt, når Viborg FF lørdag tager imod Esbjerg fB.

Lørdag kan Viborg-spillerne endnu engang give sig selv noget at juble over. Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Det spidser til i topstriden i fodboldens 1.division, og lørdag byder på et sandt topopgør. 

Viborg FF, der lige nu ligger på rækkens tredjeplads, skal nemlig møde Esbjerg fB, der lige nu ligger på rækkens andenplads.

- Stemningen er god, og vi er klar til at gå i krig, fortæller Viborg FF's topscorer, Andreas Albers, til klubbens hjemmeside

Taktikken skal dog følges til punkt og prikke, hvis drengene fra domkirkebyen skal hente en sejr i morgendagens kamp.

- Vi får formentlig lov til være en del på bolden, så vi skal være gode til ikke at ryge i deres fælder. De har et okay presspil, men mest af alt er de gode til at lokke i fælder og så køre kontra. De har jo bl.a. min direkte konkurrent på topcorelisten (Anders Dreyer, red.), som har lavet en del må, og det gør han tit i kontra, hvor han har et godt venstre ben.

Sådan forklarer Andreas Albers, der altså lige nu deler topscorerværdigheden med netop Anders Dreyer fra Esbjerg fB. 

Sådan ser den nuværende stilling i 1.division ud. Foto: flashscore.dk

Klar til et hårdt program

Viborg FF er fire point efter de blåstribede fra Esbjerg, men blot et point foran forfølgerne fra Vendsyssel FF, der hellere end gerne vil fravriste viborgenserne deres tredjeplads. Den giver nemlig adgang til vigtige oprykningskampe mod et hold fra Superligaen.

Hvis de grønne formår at komme så langt, venter et hårdt program. Men Viborg-profilen er ganske optimistisk.

- Det er godt vejr. Vi har haft en god træning. Det har været rart med to uger, hvor der har været syv dage mellem kampene, så folk har fået ladt op til i hvert fald tre kampe på otte dage, men forhåbentlig også fem kampe på 14 dage, forklarer han og henviser til de mulige oprykningskampe.

Viborg FF vandt sidste weekend tre særdeles vigtige point mod Vendsyssel FF og rykkede dermed forbi nordjyderne. Andreas Albers blev dobbelt målscorer og havde efter kampen svært ved at skjule smilet. Foto: Karsten Mortensen, TV MIDTVEST

Der resterer tre spillerunder i 1.division, og den første er for Viborgs vedkommende altså på hjemmebane mod Esbjerg fB.

Kampen spilles kl. 15:30, og i vores nyheder kl. 19:30 får du et sammendrag af kampens forløb.