Vestjyde vil være biskop i Viborg

Sognepræst Carsten Haugaard Nielsen, der er født og opvokset i Holstebro, kandiderer til bispeembedet i Viborg.

En gruppe af menighedsrådsmedlemmer, præster og provster ønsker Carsten Haugaard Nielsen, der er sognepræst ved Christianskirken i Aarhus, som ny biskop i Viborg.

- Jeg er stolt over og glad for, at der bliver peget på mig som arvtager efter Karsten Nissen, siger Carsten Haugaard Nielsen.

53-årige Carsten Haugaard Nielsen har rod i Midt- og Vestjylland. Han er født og opvokset i Holstebro. Han blev ordineret i Viborg Domkirke i 1989. De første ni år som præst tilbragte Carsten Haugaard Nielsen i landsognene Møborg og Nees ved Lemvig.

Siden har han været præst Christiansfeld i Sønderjylland - og er nu altså præst Aarhus. Han har desuden været generalsekretær i Sudanmissionen og arbejdet både praktisk og teoretisk med ledelse. Udover at være uddannet teolog, er Carsten Haugaard Nielsen også uddannet organist.

- Vi har set os om efter en kandidat, der har rod i Viborg stift, har lang og bred erfaring som præst - og som samtidig er en dygtig teolog og leder, der kan bidrage med nytænkning til stiftet. Det har vi fundet i Carsten Haugaard Nielsen, siger provst Bjarne Markussen, Viborg Østre Provsti, fra initiativgruppen, i en pressemeddelelse.

To andre kandidater har, udover Carsten Haugaard Nielsen, meldt sig i feltet af bejlere til bispeembedet i Viborg. Det er valgmeninghedspræst Peter Hedegaard fra Holstebro og generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp Henrik Stubkjær.

En afløser for biskop Karsten Niseen i Viborg skal findes inden den 1. oktober i år.