Venstrekandidater på charmeoffensiv i Viborg

400 Venstre-medlemmer fra hele Region Midtjylland var onsdag aften samlet i Viborg for at møde partiets kommende ledelse.

Der var rift om pladserne, da de tre kandidater til Venstres nye ledelse i går aftes besøgte Asmildkloster Landbrugsskole i Viborg.

quoteFør mødet var jeg sådan 50/50 mellem de to, men nu er der nok en overvægt til den ene.

Kurt Mosgaard, fmd. Venstre, Viborg Kommune

400 medlemmer fra baglandet i Region Midtjylland mødte op. Flere af dem for at blive klogere på, om de støtter Inger Støjberg eller Ellen Trane Nørby som partiets nye næstformand.

- Før mødet var jeg sådan 50/50 mellem de to, men nu er der nok en overvægt til den ene. Jeg vil ikke sige hvem, for vi vil gerne have mere medlemsdemokrati, så jeg skal ud og spørge mine medlemmer, hvad de synes først, siger Kurt Mosgaard, der er formand for Venstre i Viborg Kommune.

Støjberg og Nørby har sammen med formandskandidaten Jakob Ellemann-Jensen været på en omfattende turné rundt i hele landet for at besøge baglandet. 

400 Venstre-vælgere var i aften samlet for at møde partiets kommende ledelse.

Turnéen bliver afsluttet i Kolding i aften, men efter mødet i Viborg i går ser den formentlig kommende formand positivt på situationen i Venstre.

- Jeg er meget fortrøstningsfuld, fordi den opgave, som forhåbentlig jeg står over for efter på lørdag, er ikke nem. Den er rigtig vanskelig, siger Ellemann-Jensen.

- Det bliver en holdindsats, og når jeg kigger rundt på holdet, som også er repræsenteret her i aften, så sidder folk og nikker og siger, vi vil gerne være med.

Mere medlemsindflydelse

Det, der betyder rigtig meget for flere medlemmer, er mere medlemsindflydelse, og det gav trioen tilsagn om ifølge Kurt Mosgaard.

- Jeg hørte i aften gentagne gange løfter om mere medlemsindflydelse, og det er det, vi vil have. Mindre topstyring, og det tror jeg, kommer til at ske.

Han er i det hele taget godt tilfreds med processen.

- Det har ikke været lige køn altid, men vi har nået det rigtige resultat, siger han.

Jens Nicolai Vejlgaard, formand for Venstre i Region Midtjylland, udtalte sig i går for første gang, efter han på vegne af baglandet krævede, at formand Lars Løkke Rasmussen og næstformand Kristian Jensen trådte tilbage.

Han ville dog ikke sige noget om processen.

- Det er historik. Jeg ønsker ikke at gå ind i den debat nu. Nu ser vi fremad. Jeg lægger vægt på, at kandidaterne vil høre på medlemmerne, at de formår at inddrage og at Venstre fremtræder som et helt hold, og det er jeg sikker på, at det kun bliver super, super godt med de tre kandidater.

Befrielsens øjeblik for trioen finder sted lørdag, hvor det hele afgøres på Venstres ekstraordinære landsmøde i Herning.

Det er omkring 850 delegerede, som vælger ny formand og næstformand i Venstre.

Tema

Formandskrise i Venstre


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Politik.