Venstre overvejer vindmølle-stop

Venstre i Viborg vakler i troen på store vindmølle-projekter. Partiet overvejer, om man skal vente på en stor sundhedsundersøgelse, før der gives grønt lys til flere møller.

Venstre i Viborg Kommune er i 11. time kommet i tvivl om, hvorvidt det er en god idé at rejse store vindmøller i Romlund og Batum.

- Det er jo ikke alle Venstre-folk, der elsker vindmøller. Det kan vi lige så godt være ærlige at sige. Og derfor er vi nødt til lige at vende skråen og tænke os godt om, siger Venstremanden Allan Clifford Christensen, der er næstformand i Klima- og Miljøudvalget.

Sundhedsundersøgelse

Partiet overvejer, om man helt skal indføre et stop for nye vindmølleprojekter, indtil der kommer svar på den store sundhedsundersøgelse, som regeringen har bestilt hos DTU og Kræftens Bekæmpelse. Undersøgelsen tager tre år og skal blandt andet slå fast, om støj fra vindmøller kan give depression, højt blodtryk og søvnforstyrrelser.

Viborgs Klima- og Miljøudvalg har møllerne i Romlund på dagsordenen på torsdag i næste uge, og Venstres melding vækker stor undren hos de konservative.

- Det må da være mere rigtigt at se høringssvarene, inden man begynder at udtale sig om, hvad man mener, siger den konservative formand for udvalget, Torsten Nielsen.

01:44 Luk video