Venstre i regionen støtter HF i flere byer

Venstre i Region Midtjylland støtter forslag om en udbygning af HF-uddannelserne til flere midtjyske byer.

Venstre i Regionsrådet vil sikre de unge i Region Midtjylland de bedste muligheder for at vælge den uddannelse, der passer netop til deres ønsker. Også uden for de store byer, det skriver Venstres næstformand for Regionsrådet, Anne V. Kristensen i en pressemeddelelse. 

Derfor går Venstre i dag imod indstillingen til Regionsrådets forretningsudvalg og anbefaler et ja til de tre uddannelsesinstitutioner i Bjerringbro, Herning og Ringkøbing, der som noget helt nyt vil udbyde en erhvervsrettet HF-uddannelse.

-Det her handler om de unge – ikke skolerne. Det handler om at sikre de unge det bedst tænkelige udgangspunkt for at vælge den uddannelse og livsbane, de bedst kan se sig selv i. Og det skal være i HELE regionen. Derfor stemmer Venstre ja til ansøgningerne fra Herning, Ringkøbing og Bjerringbro, siger Anne V. Kristensen. 

00:39

Se her et tidligere indslag om sagen. Bjerringbro Gymnasium har netop søgt ministeriet om lov til at oprette en HF-uddannelse

Luk video

- Venstres generelle holdning er, at vi gerne ser flere uddannelsestilbud udenfor de store byer.

Det er selvejende institutioner, og hvis de tror på at elevtallet og det faglige niveau bliver i orden, så skal de have lov at prøve og dermed tager de også selv risikoen.

-Jeg bider mærke i at det kun er skoler med HF i Silkeborg og Viborg der er imod. Det siger mig, at de er bekymret for deres eget optag. Men det er ikke kun skolerne der skal tages hensyn til, men i høj grad også de unge mennesker.

 - Vi skal selvfølgelig udnytte de nye muligheder, der ligger i gymnasiereformen. Efter de højere optagelseskrav til STX vil der være flere elever med boglige ønsker, der stadig har en mulighed på HF. Modsat er der generelt brug for, at flere tager en erhvervsuddannelse, siger Anne V. Kristensen. 
 

Læs også HF-uddannelser skaber splid i Viborg Kommune

 

Venstre afviser regionens indvendinger mod at tillade de nye erhvervsrettede HF-tilbud:

-Indstillingen til politikerne er, at man ikke tror, politikerne på Christiansborg har haft disse intentioner. Det er jeg lodret uenig i. Vi har en V-regering, der kæmper tappert for balance i hele landet. Og det er Regionsrådets opgave at have en holdning - ikke at gætte på ministerens holdning, siger Anne V. Kristensen.
 

02:22

Se her et indslag om sagen fra den 8/11 2016.  Region Midtjylland ser ud til at sige nej til ønsket om HF på Bjerringbro Gymnasium, Herningsholm Erhvervsskole og Uddannelsescenter Ringkøbing-Skjern

Luk video