Venner af bjergbestiger lettede

Venner af bjergbestiger Rasmus Kragh er meget lettede over at høre, at deres kammerat er i god behold, efter topforsøget på Mount Everest.

I går var en meget lang dag for venner og pårørende til bjergbestiger Rasmus Kragh, der mandag opgav at nå toppen af Mount Everest, 250 meter før målet, på grund af en storm. Efterfølgende var der ikke megen lyd fra bjergbestigeren, men familie til ham blev nervøse efter et telefonopkald, hvor han virkede udmattet og ikke kunne mærke sine hæner og fødder. 

quoteJeg havde ondt i maven hele dagen i går, mens jeg håbede på det bedste.

Rasmus Folino Nielsen, kammerat.

Lige indtil i morges, hvor der kom godt nyt på hans facebookside. Rasmus var nået til Advanced BaseCamp aftenen forinden og var startet på nedturen til Basecamp.

- Jeg havde ondt i maven hele dagen i går, mens jeg håbede på det bedste. Jeg kunne slet ikke koncentrere mig om noget, så den her besked er fantastisk, fortæller Rasmus Folino Nielsen. Han er en af Rasmus Kraghs gode venner.

- Det er en kæmpestor lettelse, at han nu er godt på vej ned ad bjerget, tilføjer han. 

Helt naturligt at blive træt

Også Jakob Urth fra Humlum, som selv er bjergbestiger, er meget lettet over morgenens nyhed om at Rasmus Kragh i går nåede ned til Advanced Basecamp, ved egen hjælp.

- Det er megafedt at høre, at han er nede. Det er en kæmpestor opgave at bestige Everest, og jeg tror slet ikke de fleste mennesker kan forstå, hvor meget det egentlig kræver både fysisk og mentalt, fortæller han.

- Det er helt naturligt, at man bliver træt undervejs og at der ikke er så meget overskud til at give lyd undervejs. Det har jeg selv prøvet flere gange, og det er der ikke noget underligt i.

Rasmus Folino Nielsen er dog ikke overrasket over, at hans kammerat er kommet ned i god behold, og ved egen hjælp.

- Rasmus er ret vild, og jeg har hele tiden regnet med, at han nok skulle komme ned på en eller anden måde. Han er klog, og han er god til at erkende det, når han rammer grænsen, siger han.

Venner af bjergbestiger Rasmus Kragh er meget lettede over at høre, at deres kammerat er i god behold, efter topforsøget på Mount Everest.

 


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Livsstil.