Vellykket integration i Nævnenes Hus

16 statslige nævn blev samlet under ét tag i Viborg. Og det at starte helt fra bunden viste sig på mange måder at være en fordel.

Foto: Pernille Keller Sand, TV MIDTVEST

Det lød som en meget stor opgave, da Nævnenes Hus for et år siden slog dørene op i Viborg.

Den nye arbejdsplads samlede 16 statslige nævn under ét tag, og udfordringen blev ikke mindre, da det viste sig, at der skulle ansættes mange helt nye medarbejdere, idet mange af de ansatte i København ikke ønskede at flytte med til Jylland.

Men integrationen er gået meget bedre end direktør i Nævnenes Hus, Christian Lützen, havde regnet med.

- Udover at vi trives og har det godt med hinanden, så løfter vi os for hver dag, der går. Nogle af de politiske mål, vi er blevet sat til at løse inden sommerferien, for eksempel på kystbeskyttelsesområdet, er vi også lykkedes med at komme i hus med. Så vi har også produceret noget, som giver værdi for borgerne, siger han.

Ida Charlotte Aagaard Degn er en af de nye ansatte i huset. Hun synes, at det har været spændende at være med til at starte noget nyt op. Og de mange nye ansigter har også haft en fordel, mener hun.

- Vi er hurtigt kommet meget tæt på hinanden. Det at så mange er nye, betyder, at de også har lyst til at engagere sig i den nye arbejdsplads, siger hun.

150 af de ansatte i Nævnenes Hus er helt nye, mens 20 også var ansat før sammenlægningen.

 

01:55 Luk video

Læs også Nævnenes hus officielt åbnet