Vaskehal frøs til is

I nat nåede termometeret ned på minus 11,8 grader i Karup, og byens vaskehal frøs.

Karup er vant til at have det koldt, og i nat var ingen undtagelse. Termometeret sneg sig ned på 11,8 minusgrader - den koldeste novembernat i 17 år. Karup har flere gange sat kulderekord, men ikke alle var forberedte på kulden. I den lokale vaskehal frøs vandet og vaskebørsterne til is, så bilerne måtte vente på deres bad.

- Børsterne er som metal og kan lave ridser i lakken, forklarer Morten Staun. De har hele dagen brugt en stor varmekanon til at bløde børsterne op.

Det fryser til is flere steder

Længere nede ad vejen på kartoffelmelsfabrikken har de gang i varmekanonerne. Det hele kører i døgndrift for at undgå at frosten går i maskinerne.I karup lufthavn har det kolde vejr betydet flere forsinkelser og få aflysninger. Og afisningsmaskinen til flyene har været i brug hver eneste morgen.

- Det er den vigtigste maskine, vi har lige nu, siger Erik Jacobsen, lufthavnschef i Karup Lufthavn.

I nat melder DMI igen om ned til 10 graders frost. Så tilbage i vaskehallen holder de varmeblæseren klar. Se hele vores indslag om frosten i Karup her:

Det er altid koldest i Karup. I nat var årets koldeste med 11.8 minus grader. Det skaber problemer for flere af de lokale. Så nu er varmekanonerne kørt i stilling i landets koldeste by.