Vandskade på sygehuset i Viborg efter skybrud

Den voldsomme regn, der blandt ramte Viborg-området tirsdag aften har givet vandskader på Regionshospitalet Viborg.

Patienterne på Regionshospitalet Viborg kan ånde lettet op, for nattens skybrud i Viborg kommer ikke til at betyde aflyste konsultationer eller operationer. Hospitalet er i nattens løb blevet ramt af den massive regn, men heldigvis er der kun sket materiel skade.

- Vi må forvente, at der er en del vandskader på hospitalet, men driften er heldigvis ikke blevet ramt. Vi kan endnu ikke sige, hvor omfattende skaderne er. Det er vi stadig i gang med at undersøge, siger hospitalsdirektør Thomas Balle Kristensen i en pressemeddelelse.

Afløbet på sygehusets tag har ikke været tilstrækkeligt til de store vandmængder, og en del vand er derfor løbet ned igennem bygningen. Teknikere arbejder nu på at løse problemet fremadrettet.

Oprydning hele natten

Det største problem ser umiddelbart ud til at være vand, der er kommet op nedefra. Vandet er kommet ind på etage 1 i alle hospitalets bygninger, og herfra er det sevet ned på etage 0. Oprydningen har været i gang siden i nat, og midt på formiddagen onsdag er alle behandlingsbygninger gjort rene.

- Det nye akutcenter er desværre også blevet ramt, men heldigvis ikke nær så hårdt som da der den 26. marts opstod en vandskade, da en tilbageløbsventil sprang læk. Vi kan på nuværende tidspunkt ikke udelukke, at det får konsekvenser for indflytningen af akutafdelingen til november, men vi sætter naturligvis ind med det samme og gør alt, hvad vi overhovedet kan for at få det klar til tiden, siger Thomas Balle Kristensen.

Elevator også ramt

En enkelt elevator i højhuset var i nat ude af drift på grund af vand. Indtil det tekniske personale fik et overblik over, om flere elevatorer risikerede at blive ramt af strømsvigt på grund af vandet, tog man fra personalets side ikke nogen chancer. En enkelt patient blev derfor omvisiteret til Regionshospitalet Herning, inden der var skabt sikkerhed for, at andre elevatorer kunne anvendes.


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Vejr.