Vandretur sætter fokus på tillid

En vandretur fra Viborg til Aarhus skal være med til at gøre op med mistillid mellem mennesker.

I den sidste uge af juli vil op mod 100 mennesker fra hele Danmark vandre fra Viborg til Aarhus for at skabe opmærksomhed om den mangel på tillid, der på flere måder sætter sit præg på den tid, vi lever i. Vandreturen er arrangeret af non-profit-organisationen ”Dem og os…eller findes der noget tredje?”.  

Vandringen er en prøvetur forud for næste år, hvor Aarhus er Europæisk Kulturhovedstad. I den forbindelse er det planen, at 500 mennesker fra hele verden skal vandre den samme tur.

Stigende interesse
Jakob Spange, der er idemand bag organisationen, har oplevet en stigende interesse og opbakning - og ikke mindst forståelse for hans ide, og han er slet ikke i tvivl om, at mange ønsker sig noget mere tillid mellem mennesker – og noget mindre ”Dem og os”.

Jakob Spange fortæller til TV MIDTVEST, at det var terrorhandlingerne i København i februar 2015, der for alvor satte gang i tankerne om tillidsbudskabet.

- Der er en tendens til, at vi fjerner os mere og mere fra hinanden. Så har jeg tænkt, hvordan kommer vi tættere på hinanden igen?

- Det første folk tænker på, når de hører om os, er, at vi er en reaktion på indvandrerdebatten, hvor det er åbenlyst, at begrebet ”Dem og os” ligger implicit i hele den måde, vi drøfter indvandring på.

Initiativtageren mener dog, at ideen rækker ud over den debat.

- Jeg oplever, at der også er mangel på tillid i mange andre sammenhænge – sågar mellem hvide danske naboer, kollegaer eller familier. Og jeg mener faktisk, at tillid er en af de vigtigste dyder, hvis mennesker skal interagere med hinanden uden at skabe konflikt, siger Jakob Spange.

- Vi vil gerne udbrede vores tillids-budskab til så mange som muligt og gerne ud over de danske grænser. Og jeg er sikker på, at når 500 mennesker næste år vandrer sammen i en uge til den Europæiske Kulturhovedstad, så vil det trods alt give en del opmærksomhed om budskabet, fastslår Jakob Spange.

Givisme
En vandretur inkl. overnatning kan gennemføres for ca. 540 kr. per person for hele turen, og det er så op til den enkelte deltager efter eget valg, om man vil give et tilskud til fællesomkostningerne til følgebil, telte mv. Princippet hedder givisme.

Læs mere om "Dem og Os" her.

 

 

 


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Samfund.