Vandrende bøger skal skabe læselyst

1400 bøger starter i dag en vandring fra Viborg Bibliotekerne og ud til landsdelen. 48 boguddelere deler bøgerne ud lokalt i anledning af 'Danmark Læser Dagen', der løber af stablen på Verdens Bogdag i dag.

Ifølge en undersøgelse lavet af Kulturministeriet læser hele 40 procent af den danske befolkning sjældent eller aldrig. Dét skal der nu laves om på med 'Danmark Læser Dagen'. Og det er ikke tilfældigt, at initiativet taget netop i dag.

23. april er nemlig en symbolsk dato for verdenslitteraturen. Det er både Shakespeares fødsels- og dødsdag og dødsdag for Cervantes, den store spanske forfatter. Til ære for dem har UNESCO udnævnte denne dato til Verdens Bogdag, og derfor er det naturligt at Danmark Læser Dagen også falder på denne dato.

Dagen markeres af Viborg Bibliotekerne i hele Viborg Kommune og af biblioteker i alle 98 kommuner i Danmark. På denne dag deler i alt 4.000 frivillige boguddelere 100.000 bøger ud til danskere, der sjældent læser skønlitteratur.

Bøger på vandring Danmark Læser Dagen går ud på at få flere til at læse mere. Det gør Viborg Bibliotekerne ved at sende de 1400 bøger på vandring fra læser til læser.

Passionerede bogelskere har meldt sig som boguddelere og vil på dagen dele bøger ud til andre, der gerne vil læse, men som ikke rigtigt får det gjort.

Hvor og til hvem, bøgerne deles ud, er helt op til de bogelskere, der har meldt sig som uddelere på dagen. Det kan være på arbejdspladser, i idrætsklubber, i nabolaget, på gader og stræder eller på plejehjem, i arresthuse og på sygehuse.

De fem forskellige bøger, som skal deles ud i 100.000 eksemplarer i alt er:

"Bavian" af Naja Marie Aidt

"Drager over Kabul" af Morten Hesseldahl

"Den Sønderjyske Farm" af Erling Jepsen

"Og sådan blev det" af Maren Uthaug

"Hævn" af Robert Zola Christensen.

Danmark Læser Dagen er en del af Kulturministerens landsdækkende kampagne Danmark Læser, der skal få flere til at læse mere.


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Samfund.