Vandforurening i Viborg

Viborg Vandværk slår alarm. Vandet i dele af midtbyen er forurenet af colibakterier og vandværket fraråder derfor at drikke vandet før det er blevet kogt.

 Pressemeddelelse fra Viborg Vandværk:

Viborg Vand meddeler, at der er konstateret en forurening af drikkevand med colibakterier i dele af Viborg Midtby. Dette medfører, at følgende anbefales:  Drikke: Undgå at drikke vandet direkte fra hanen. Kog det et par minutter først. Ved kogning forstås opvarmning af vandet til 100° C ("spilkoge") i 2 minutter. Ved brug af elkedel gives en portion vand 2 opkog med 1-2 minutters mellemrum. Ved brug af almindelige kaffe- og temaskiner opnår vandet ikke en temperatur på 100° C i 2 minutter og er derfor ikke anvendeligt.  Madlavning: Brug afkølet kogt vand til skylning af salater eller andre rå grøntsager. Vandet fra hanen kan godt bruges til kogning af kartofler, spaghetti eller lignende, hvis vandet ikke lugter eller smager dårligt.  Opvask/vask: Man kan godt bruge vandet til opvask med opvaskemaskine. Opvask i hånden skal foregå med kogt vand, idet der kan ske smitte via hænder eller genstande.  Personlig hygiejne: Med den hidtidige målte grad af forurening kan vandet godt bruges til brusebad og karbad. Vær opmærksom på, at børn ikke drikker vand under badning. Brug afkølet kogt vand til tandbørstning og til rengøring af tand-proteser.  Tøjvask: Du må godt bruge vandet til tøjvask.  Husdyr: Husdyr må gerne drikke vandet.  Kun lille risiko, hvis du har drukket vandet Der er kun meget lille risiko for, at du bliver syg, hvis du har drukket af vandet. Indtil nu er der fundet meget små mængder af bakterier. Men kog vandet fra nu af, før du drikker det.  Yderligere information

Energi Viborg arbejder på højtryk på at løse problemerne således at vandet i hanerne igen bliver rent. 

Klik her for at se kort over forureningsområdet:Klik her for at se adresseliste over det berørte område:

Følg med i udviklingen i vandforureningen på Energi Viborgs hjemmeside Har du spørgsmål, kan du kontakte Viborg Vand på telefon 89 29 29 29 eller på e-mail energi@energiviborg.dk.


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Samfund.