Valghandlingen er i gang

Klokken 9 torsdag morgen slog valgstederne dørene op for de første vælgere. Tinghallen i Viborg er landets største afstemningssted med 21685 vælgere, og her er man klar til at tage imod.

Folketingsvalget blev klokken 9.00 torsdag morgen skudt i gang over hele landet. I Viborg skal 21685 vælgere sætte deres kryds på stemmesedlen i Tinghallen.

- Vi er parate til at tage imod dem. Hvis folk de ellers har tålmodighed når de kommer herned, for sidst på eftermiddagen, der kommer der køer, siger Erik Sørensen, der er afstemningsleder i Tinghallen.

Allerede tidligt stod folk i kø for at komme til at stemme tidligt. Dermed kom der allerede klokken 9.00 gang i alle 42 stemmebokse.

- Det er da en stor dag. Det er vigtigt for mig at komme op og stemme. Jeg tænkte det ville være en god ide at være her tidligt, så man kunne nå at komme igennem, siger Heidi Laursen, der var en af de første der stemte.

Whist og valg

På landsdelens mindste valgsted i Bjerget i Nordthy, var der knapt så hektiskt. Her skal 225 mennesker stemme, og da valgstedet åbnede klokken 9.00, stod seks vælgere i kø for at sætte deres kryds.

Og når valgstedet ikke lige er overrendt, så er der tid til hygge. Derfor har de valgtilforordnede kort med til et spil whist.

- Kommer der mere end en vælger ind, så smider vi kortene med det samme. Men det det handler om det er, at det bliver en afslappet atmosfære, siger Karsten Kollerup, der er valgformand på Bjerget Efterskole. Han er samtidig far til folketingsmedlem Simon Kollerup fra Socialdemokratiet.

Valgstederne er åbne indtil klokken 20.00.


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Politik.