Vagt holder uvedkommende ude fra Regionshospitalet Viborg

Sygehuset i Viborg lukker nu alle sine indgange med undtagelse af én, hvor en vagt skal sikre, at uvedkommende ikke kommer ind.

Onsdag har Regionshospitalet Viborg taget nye tiltag i brug i kampen mod corona. Blandt andet står der nu en vagt foran Indgang A, som kontrollerer enhver, der ankommer.

Det oplyser hospitalsdirektør Thomas Balle Kristensen fra Hospitalsenhed Midt til TV MIDTVEST.

- Vi skal sikre os, at der ikke kommer smitte ind. Vi skal afskære alle smitteveje, og derfor skal vi have fuldstændig styr på, hvor folk kommer ind og hvem der kommer ind, siger han.

Det betyder, at kun Indgang A er åben, og at patienter med (mistanke om) corona skal ringe på forhånd. Herefter vil de blive henvist til en særskilt indgang.

Samtidig har Styrelsen for Patientsikkerhed onsdag besluttet, at pårørende kun må besøge døende eller kritisk syge. 

- Plejehjem og sygehuse er steder, hvor der er en stor andel af borgere og patienter i høj risiko for at blive meget syge, hvis de får coronavirus. Statsministeren indskærpede tirsdag aften, at det er helt essentielt, at vi alle gør, hvad vi kan for at beskytte de mest udsatte i vores samfund, og accepterer, at vi er i en alvorlig situation, som stiller krav til os alle sammen, lyder det fra styrelsens direktør, Anne-Marie Vangsted.

Formålet i Viborg er også at sikre, at der ikke bliver stjålet af hospitalets værnemidler - altså masker, handsker og sprit - som det er sket andetsteds.

Tema

Coronavirus


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Sundhed.