Vaffelbaroner står bag sødt og blødt sommerhit

Is og bløde vafler er blevet en kæmpe succes for tre unge mænd fra Bjerringbro.

Boblede vafler med is og krymmel er blevet sommerens helt store hit for tre unge mænd fra Bjerringbro.

De tre kalder sig Vaffelbaronerne, og sommeren igennem har de turneret landet rundt med det store ishit. Her i weekenden var det så hjemstavnen Bjerringbro, der fik lov at smage.

- Vi har været overalt fra Skagen til Hvide Sande til Bornholm og København. Vi har været hele landet rundt, så det er skønt at komme tilbage og lade baglandet smage på det, vi har arbejdet på det sidste års tid, siger Nitha Thava, der er medindehaver af Vaffelbaronerne.

Håbet er vaffelherredømmet over verden

En bubble waffle er oprindeligt en streetfood-dessert fra Hong Kong, men sammen med to barndomsvenner har Nitha Thava gjort en forretning ud af vaffeleventyret i Danmark. Det var dog slet ikke tænkt sådan til at begynde med.

quoteDet startede lidt som en sjov ting i en enkelt isbutik i Aarhus, men så kunne vi se folk flokkes fra nær fjern. Så vi tænkte, at det kunne vi godt gøre bedre og få spredt til resten af landet.

Nitha Thava, Vaffelbaronerne

- Det startede lidt som en sjov ting i en enkelt isbutik i Aarhus, men så kunne vi se folk flokkes fra nær fjern. Så vi tænkte, at det kunne vi godt gøre bedre og få spredt til resten af landet, siger han.

Som sagt, så gjort. Nu har 35 isbutikker i hele Danmark taget de overdådige bubble waffles til sig, og trioen har tænkt sig at smede videre, mens vaffeljernet er varmt. Nye koncepter og smagsvarianter er allerede i støbeskeen, og ambitionerne er skyhøje.

- Det kunne da ende med, at Vaffelbaronerne tager vaffelherredømmet over verden, griner Nitha Thava.

Vaffelvognen følger TV 2 Zulu Sommerbio rundt i landet, så her er der mulighed for at smage på hittet. 

Is og bløde boblevafler er blevet en kæmpe succes for tre unge mænd fra Bjerringbro.

Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Forbrug.