’Usædvanligt vejr’ bringer glæde til campingplads: Det har vi ikke prøvet før

Fredag oplevede indehaveren af Hessellund Sø Camping, der har været der i 30 år, noget, han ikke har prøvet før.

For børn og barnlige sjæle er det muligvis lidt ærgerligt, at sneen og andre vintertegn for alvor er blevet væk denne vinter, men for andre er det en kærkommen glæde.

quoteDet tror jeg alligevel ikke, vi har prøvet før midt i januar.

Jørgen Hansen, indehaver, Hessellund Sø Camping

Et af de steder, der ser de manglende vintertilstande som noget positivt, er hos Hessellund Sø Camping.

Her har de milde temperaturer betydet, at arbejdstøjet skulle iføres, og særligt i dag, fredag, har de lavet noget, som de slet ikke plejer på denne årstid.

De har sået græs.

- Det er en vinter, som er meget, meget mild. Det giver ingen begrænsninger i, hvad vi kan foretage os udenfor. Lige nu er vi ved at renovere nogle pladser, som skal udvides lidt. Og så sent som i formiddags har vi sået græs på to nye pladser. Det er vi ikke lige vant til i januar, siger Jørgen Hansen, der er indehaver af Hessellund Sø Camping.

Vinteren kommer på tværs

Indehaveren har været en del af Hessellund Sø Camping i 30 år. Han fortæller, at det ikke er første gang, de har oplevet en mild vinter. Men han kalder det usædvanligt, at de hver eneste dag i vinteren indtil videre har kunnet grave i jorden.

Men ligefrem at plante græs, det er nyt.

- Det tror jeg alligevel ikke, vi har prøvet før midt i januar, slår Jørgen Hansen fast.

Nu nyder de at have noget for hånden, for når man er indehaver af en campingplads, er der rigeligt at se til. Især når vinteren altid har det med at rykke rundt på planlægningen.

- Uanset hvor godt man planlægger det, så kommer vejret altid på tværs om vinteren. Men det gør det ikke denne gang. Vi kan, hvad vi vil hver dag, lyder det.

Skal nok nå ferien

Den uventede mulighed for at få lavet en masse arbejde, så campingpladsen kan stå klar til sæsonopstart, kan dog også have konsekvenser.

Det kan betyde, at nogle medarbejdere, der har ferie til gode, må rykke rundt.

Men det tager de med ophøjet ro.

- Vi holder lidt fri ind imellem. Vi skal jo holde vores ferie i vinterhalvåret, og vi mener da også, at vi har en uge til gode endnu. Men det skal vi nok nå, slår Jørgen Hansen fast.

Dagens arbejde bragte glæde hos medarbejderne, men midt i det gode humør gik deres tromle i stå. Den manglede dog bare diesel, så tiden – indtil der var hentet diesel igen - gik med at nyde det milde vejr i stedet.

Der blev arbejdet hårdt denne fredag på Hessellund Sø Camping.
Der blev arbejdet hårdt denne fredag på Hessellund Sø Camping.
Foto: Karl Erik Lørup, TV MIDTVEST
Sådan går det til, når man sår græs i januar.