Usædvanlig sag: Efterladt hundehvalp fundet i grøft

En kun seks uger gammel hvalp er blevet fundet efterladt i en grøft. Hvalpen befinder sig nu hos Dyrenes Beskyttelses internat i Viborg, som kalder sagen højst usædvanlig.

En forbipasserende håndværker blev redningen for en lille hvalp på seks uger.

Den var blevet efterladt i en grøft, så manden tog den med til en nærliggende dyreklinik. Nu er den lille brungrå hvalp hos Dyrenes Beskyttelses internat i Viborg.

Det skriver organisationen i en pressemeddelelse.

- Hvalpen var syg, da den kom til klinikken, og den blev derfor behandlet med det samme, fortæller Lise Svejgaard, der er internatsleder og dyrlæge ved Dyrenes Beskyttelses internat i Viborg, i en pressemeddelelse.

Ingen ejere har meldt sig, så nu skal internatet finde et nyt hjem til hvalpen, der har fået navnet Lucky.

Syg, lille og efterladt

Lille Lucky har det godt efter omstændighederne. Men sådan så det ikke ud, da hun blev afleveret til dyreklinikken.

- Da hun ankom, havde hun blodig og gullig diarré og øremider. Desuden har hun en deform hale, som hun muligvis er født med, forklarer Lise Svejgaard.

Hun er den dyrelæge, der har behandlet Lucky, og hun tror, at ejerne har smidt hvalpen ud, fordi de ikke ville bruge penge på at få den behandlet.

- Det må være ren kynisme og fokus på penge, der driver mennesker, der kan finde på at smide en lille hundehvalp ud som affald. Jeg tænker, at de ikke har troet, at de kunne få penge for hvalpen, måske på grund af dens haleknæk, og så har man i stedet valgt at dumpe den til en uvis skæbne.

- Jeg har set mange dyreværnssager i mit liv, men jeg har aldrig før set en lille hvalp efterladt på denne måde, og da slet ikke en tilsyneladende raceren hvalp, siger Lise Svejgaard.

Lucky er en Cane Corso-tævehvalp på blot 6 uger. Hun er nu sammen med andre hunde, men skal om et par uger ud i det helt rigtige hjem.
Lucky er en Cane Corso-tævehvalp på blot 6 uger. Hun er nu sammen med andre hunde, men skal om et par uger ud i det helt rigtige hjem.
Foto: Dyrenes Beskyttelse

En usædvanlig sag

Det er ikke usædvanligt, at dyr efterlades, oplyser Dyrenes Beskyttelse.

I 2019 blev i alt 1004 dyr dumpet i hele Danmark, men det er sjældent, at det er hunde, som efterlades på den her måde.

- Det er meget usædvanligt. Det er noget, vi måske ser en til tre gange om året, at det er hunde, der bliver dumpet, siger Jens Jokumsen, der er familiedyrschef i Dyrenes Beskyttelse, til TV MIDTVEST.

Han forklarer, at sagen også er usædvanlig, fordi der er tale om en meget lille hvalp, som altså ikke selv kan løbe hjemmefra.

- Man kan formode, at det er opdrætteren, som har opgivet hvalpen, fordi den ikke lovligt kan være solgt, da den er under otte uger, siger Jens Jokumsen.

Under coronakrisen har danskerne vist stor interesse for at købe og adoptere dyr hos Dyrenes Beskyttelses internater.

Det får imidlertid ikke Jens Jokumsen til at frygte, at flere vil opgive deres kæledyr på et senere tidspunkt. 

- Vi oplever, at folk er velovervejede. Nogle har længe gået med tanker om at anskaffe sig et kæledyr og ville måske havde gjort det i sommerferien eller påskeferien. Men nu er de tvunget til at gå hjemme, og så er det meget belejligt at få dyrene nu, siger familiedyrschefen.

Dyrenes Beskyttelse laver grundige interviews med potentiale købere, før de overlader dyrene til de nye familier.

Mange danskere er så glade for deres kæledyr, at de ifølge dyrlæge Morten Bentsen bruger mange tusinde kroner på operationer til deres kæledyr. Du kan se indslaget her.

Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Samfund.