Ungt trænertalent fra FCK bliver ny cheftræner i Viborg

31-årige Jacob Neestrup tager over efter Steffen Højer i den midtjyske 1. divisionsklub.

Viborg FF har torsdag formiddag præsenteret sin nye cheftræner.

Ny mand med ansvaret på bænken bliver 31-årige Jacob Neestrup, der kommer fra en stilling som assistenttræner for de danske mestre fra FC København.

Jacob Neestrup, der bliver ansat i en funktionærstilling, er et forholdsvis ubeskrevet blad som træner på øverste niveau.

Han blev assistenttræner i FCK sidste år og beskrives af klubbens cheftræner Ståle Solbakken som et stort trænertalent.

- Jeg har brug for at stå på egne ben. Jeg har brug for at blive udfordret, og da Viborg spurgte ind til mig, havde jeg mulighed for at komme til en by, hvor det dufter af fodbold. Der er en god fanskare, og der vil komme det tryk fra tribunerne og omgivelserne, som der skal være, siger den nye VFF-chef til TV MIDTVEST.

- Nu er det mig, pilen peger på

Neestrup har også en fortid som aktiv fodboldspiller i FCK, norske Stavanger og islandske Hafnarfjördur. Da en skade tvang ham til at opgive karrieren, vente han tilbage til FC København og blev assistent og senere cheftræner for klubbens U17-hold. Og Viborgs sportschef Jesper Fredberg har store forventninger til den nye cheftræner.

- Vi vil rigtig gerne uddanne dygtige unge spillere, og her har vi en dygtig ung træner, som vi også gerne vil være med til at uddanne. Han er sulten, han er rigtig sulten og kommer med en fantastisk ballast i forhold til det, som han har prøvet, og derfor passer han rigtig godt ind i forhold til der, hvor vi er lige nu, siger Viborgs sportschef Jesper Fredberg. 

Neestrup er også bevidst om, at der er forskel på at være assistenttræner og at stå alene med det øverste ansvar. Men det skræmmer ham på ingen måde.

- Nu er det mig, pilen peger på. Men der er også pres på i den klub, jeg kommer fra, så det synes jeg egentlig, at jeg er vant til.

- Føler du dig rustet til opgaven?

- Ja, selvfølgelig gør jeg det. Ellers havde jeg ikke sagt ja, siger den nye cheftræner.

Neestrup afløser VFF-klubikonet Steffen Højer, der blev fyret i juni, efter at Viborg missede oprykningen til superligaen, og kravet til Neestrup er da også klart. Han skal skaffe klubben tilbage i superligaen.

- Vi skal også gøre det på en ordentlig måde. Vi skal ikke op og være elevatorhold. Vi skal skabe et fundament, der sikrer, at Viborg FF bliver en fast bestanddel af superligaen, siger Jesper Fredberg.

Se et interview med VFF-sportschef Jesper Fredberg her.
Neestrup har en fortid som spiller i FC København. Her ses han på klubbens træningsanlæg i 2008 som nummer to fra højre.
Neestrup har en fortid som spiller i FC København. Her ses han på klubbens træningsanlæg i 2008 som nummer to fra højre.
Foto: Rune Evensen/Ritzau Scanpix
 
Foto: Sebastian Andreasen Rasch, TV MIDTVEST