Ungt filmhold har samlet 100.000 kroner – nu laver de deres egen film

I Viborg bruger en flok unge deres sommerferie på at lave filmoptagelser til en helt ny kortfilm.

Et ungt filmhold bestående af 18-19-årige gutter knokler lige nu i Viborg for at lave optagelserne til deres helt egen kortfilm.

Sammen har de fået skrabet de nødvendige 100.000 kroner sammen til produktionen, som er med professionelle skuespillere og det helt rigtige udstyr.

- Nogle mennesker tager sydpå i sommerferien og dovner den af, men vi knokler rundt i 32 grader ude midt i ingenting i et forladt øvelsesterræn. Men hvis det ikke lyder fedt og tiltalende, så ved jeg næsten ikke, hvad der gør, siger producer hos Ettrup Film, Gustav Myrfeld.

-  Jeg kan godt love dig for, der ligger nogle sommerfugle og kribler i maven.

Stort arbejde ligger bag

Kortfilmen kommer til at hedde ’Hamsterhjulet’, og den har været længe undervejs. For der skal optagetilladelser i hus hos politiet, så de kan spærre veje af i forbindelse med optagelserne.

Og så skulle manuskriptet selvfølgelig også skrives.

- Jeg sad og skrev det for over et år siden, og nu er vi her. Nu skal det hele bare klappe, siger instruktør Andreas Ettrup.

- Det kan ikke beskrives. Der kan ikke sættes ord på den følelse. Det er dejligt, lyder det.

Drømmer om at leve af det

Hver scene tager omkring to timer at filme. Filmholdet regner med at bruge de næste syv dage på at få det hele i kassen.

Fremover håber instruktøren på at kunne lave flere film.  

- Drømmen er at kunne leve af det. Det er en benhård branche at være i, men passionen for det gør, at jeg ikke kan lade være.

- Jeg bliver nødt til at lave film, siger Andreas Ettrup.

Filmholdet håber på, at filmen får premiere i slutningen af 2019.