Unge iværksættere vil hjælpe andre med at leve grønnere: - Man behøver ikke at lave alt om

Bæredygtige husholdningsprodukter kan være en nem måde at gøre livet og hverdagen lidt grønnere, mener de to iværksættere.

- Vi er sådan en likeable case, som man siger. To unge drenge, der synes, det er fedt at lave en virksomhed og så samtidig sælge nogle bæredygtige produkter. Derfor har vi altid mødt kæmpestor opbakning.

Sådan beskriver Henrik Tønning, der kommer fra Harlev vest for Aarhus, den udvikling, som han og kammeraten Mathias Pinnerup fra Bjerringbro har udlevet.

Sammen har de skabt firmaet Miljøhverdag, som er en abonnementsservice, hvor man får bæredygtige husholdningsprodukter på månedsbassis. Ideen fik de, da de begge gik på gymnasiet.

- Vi har en række gode produkter, og dem vil vi selvfølgelig gerne have ud til flere kunder. Man behøver ikke at lave alt om, fordi man gerne vil leve grønnere, man kan for eksempel starte med bare at skifte nogle af de ting ud, hvor der findes gode, bæredygtige alternativer, forklarer Henrik Tønning.

Mathias stemmer i, og nævner blandt meget andet en grydesvamp, der ikke er af plastik, genanvendeligt bagepapir og sugerør, der er lavet af hvede.

I september afleverede de kasser med bæredygtige husholdningsprodukter til deres 15 første kunder.

Mødtes på talentlinje

De to unge iværksættere mødte hinanden på en talentlinje, mens de gik i gymnasiet i henholdsvis Bjerringbro og Aarhus.

Mathias Pinnerup havde meldt sig til en iværksætterkonkurrence i Bjerringbro, og sammen med Henrik Tønning kom han på ideen med kasserne med miljøvenlige produkter, der bliver bragt lige til døren.

Ideen indbragte en førsteplads, 15.000 kroner og sparring med Viborgegnens Erhvervsråd.

- Vi gik i 2. G, og så satte vi os det mål, at når vi gik ud af gymnasiet, så ville vi gå i gang med det for alvor. Først fandt vi en masse goder produkter, og nu er vi så for alvor i gang, fortæller Mathias Pinnerup fra Bjerringbro.

Uddannelsestanker sat i bero

Lige nu har de kontor og lager i hos Henriks far i Harlev, men sidst på året flytter de firmaet til Ungdomshuset Broen i Bjerringbro.

De har begge sabbatår, og lige nu har ingen af dem planer om at ændre på det foreløbig.

- Jeg har jo godt nok altid tænkt, at jeg gerne ville læse, men jeg er kommet mere og mere i tvivl, for jeg kan rigtig godt lide det, jeg laver nu forklarer Mathias Pinnerup

Henrik Tønning er enig.

- Det er en kæmpe forskel på at gå i skole. Her laver jeg det samme, som da jeg gik i gymnasiet. Nu gør jeg det bare for mig selv, og så synes jeg, det er det fedeste i verden, siger han.


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Erhverv.