Unge hærger spisested i Viborg

En større gruppe unge har slået sig ned på Sunset Boulevard i Viborg. Her generer de både spisestedets gæster og personale.

Gennem længere tid har en større gruppe unge slået sig ned i møblementet udenfor spisestedet Sunset Boulevard i Sct. Mathias Centret i Viborg. I den tid har både gæster og personale følt sig chikaneret, idet de unge mennesker er kommet med trusler mod personalet og har sendt nedladende bemærkninger afsted mod spisestedets gæster.

Som en konsekvens heraf har indehaver, Kasper Lyngholm, besluttet at tilknytte sin egen vagt.

- Hvis jeg var kommet med mine egne børn en søndag eftermiddag, så havde jeg ikke særligt meget lyst til at komme herind, fordi der sidder en stor gruppe på otte-ni unge mennesker. De fører sig frem på en måde, som ikke er særlig fed, siger Kasper Lyngholm.

Gruppen kommer typisk ved 15-tiden, hvorefter de slår sig ned og bliver der resten af dagen og aftenen. Problemet opstod for alvor, da Sct. Mathias Centret lukkede sin facade med skydedøre. Sunset Boulevard satte efterfølgende en sofagruppe op, der var tiltænkt som et hygge sted, hvor man kan spise i ro og mag, men det er nu indtaget af unge, siger Kasper Lyngholm til TV MIDTVEST.

Kasper Lyngholm vurderer de unge til at være i alderen 16-17 år. Han har som konsekvens taget kontant til lokalpolitiet i Viborg.

 

02:06

De seneste måneder har der været både chikane og trusler fra unge, som sidder i restaurantens sofaer efter skoletid.

Luk video