Undervisnings-hjælp til lærerne

20 skoler her i landsdelen får penge til en ekstra voksen i klasselokalet - en såkaldt undervisnings-assistent.

Forbilledet er fra Finland - og nu får 20 midt- og vestjyske skoler undervisningsassistenter. De skal hjælpe læreren med småopgaver, så læreren kan fokusere mere på at undervise.

Blandt 27 kommuner i landet har Skive, Viborg, Herning, Holstebro, Thisted og Ringkøbing-Skjern kommuner har fået penge til forsøget med assistenter i klasselokalerne. Puljen er på i alt 10 millioner kroner.

Thisted Kommune søgte om fire assistenter, og fik tilskud til en, som efter sommerferien skal hjælpe til på Østre Skole, fortæller skolechef hos Thisted Kommune, Palle Holm:

- De kan hjælpe de elever, som er urolige og dem, der hurtigt mister koncentrationen, så undervisningen kan fortsætte og de øvrige elever ikke bliver forstyrret, fortæller Palle Holm, og tænker også videre for, hvad undervisningsassistenterne kan lave:

- Man kan sige at Simon Spies' begreb 'morgenbolledame' er en god ide. De elever der bliver sat at ved skolen allerede klokken syv kunne måske få nybagte boller inden de skulle starte med undervisningen. På den måde at tage hånd om elever med særlige behov kunne også være en opgave for undervisningsassistenten, siger Palle Holm.


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Uddannelse.