Underskriftindsamling skal redde lokal skole: - Jeg gør det for Bjerringbros fremtid

Flere borgere i Bjerringbro protesterer imod planerne om at lægge byens to skoler sammen til en. De frygter, at det gør det endnu sværere at trække nye indbyggere til byen. Derfor har de sat gang i en underskrift-indsamling.

Christian Hedelund Jensen går foran i indsamlingen af underskrifter. Han bor i Bjerringbro, og han har et klart ønske for byen og dens borgere.

- Jeg gør det for Bjerringbros fremtid. For at bevare en tilvækst af unge børnefamilier, siger han.

Han opfordrer både unge og gamle til at forholde sig til spørgsmålet om én eller to kommunale skoler i byen. Han mener nemlig, at det har betydning for hele byen, om begge skoler bliver bevaret, eller om de bliver lagt sammen.

- Vi skal satse på at få vendt skuden i den rigtige retning, sådan at vi får nye, unge borgere til byen, siger Christian Hedelund Jensen.

Der er i dag to kommuneskoler i Bjerringbro med omkring 400 elever i hver. Men børnetallet i byen falder, og begge skolebesytrelser mener, at tiden er inde til en sammenlægning.

- Det vil sikre vores skole i fremtiden som et læringsmæssigt kraftcenter. Vi har en masse gode kræfter omkring de to skoler, og vi kan opnå noget helt exceptionelt, hvis vi slår dem sammen, er vi overbevist om, siger Martin Bøgelund, som er skolebestyrelsesformand på Egeskovskolen i Bjerringbro.

Byrådet har forslag i offentlig høring

Med lidt over 7000 indbyggere er Bjerringbro den næststørste by i Viborg Kommune. Men indbyggertallet er faldende – og det kommer til at fortsætte, siger prognoserne.

- Der er en negativ udvikling lige nu, hvor der er to skoler. Så hvis vi vil have en ændring i den udvikling, så er vi selvfølgelig også nødt til at ændre det, vi gør, siger Martin Bøgelund.

Omvendt mener kritikerne, at muligheden for at vælge mellem to skoler vil gøre byen mere attraktiv.

- Jeg synes, det er meget, meget vigtigt med den her underskriftsindsamling at få belyst, at folk ikke er enige med skolebestyrelserne om den her indstilling, siger Christian Hedelund Jensen.

Byrådet er klar til at følge skolernes ønske. Lige nu har det et forslag til ændret skolestruktur i offentlig høring.

- Nu gør vi i første omgang det, at vi får lavet et skoledistrikt med to matrikler. Så må det på sigt vise sig, om det skal samles på én skole, eller om man skal bibeholde det eksisterende med to matrikler, siger formand for Børne- & Ungdomsudvalget i Viborg Kommune, Per Møller Jensen (S).

Underskrifterne for at bevare to skoler indsamles digitalt. Foreløbig har godt 500 sat deres signatur, og underskrifterne bliver afleveret til borgmester Ulrik Wilbek den 1. december.

Se indslaget om skolesammenlægningen i Bjerringbro her.