Ulykke i børnehave: Flere har fået knoglebrud

Flere er blevet ramt af knoglebrud efter en garderobe og murstensvæg væltede ned over tre børn og to pædagoger i et næsten nyt børnehus i Rødkærsbro.

- Det, der sker, det er, at den fritstående mur, som garderoben sidder fast i, den bryder sammen, og børn og voksne kommer i klemme under det, der vælter ned.

Områdeleder i Viborg Kommune, Anne-Mette Marling, fortæller om den voldsomme episode, der udspillede sig onsdag lige inden middag, da tre børn og to pædagoger var på vej udenfor hos Rødkærsbro Børnehus.

Tre børn, en pige og dreng på fem år, og en dreng på fire år blev sammen med to kvindelige pædagoger på 53 og 48 år mast under garderoben, da den væltede, mens de sad på den for at tage overtøj på. 

Ifølge vagtchef Anders Olesen fra Midt- og Vestjyllands Politi er den seneste status fra Regionshospitalet i Viborg, at flere af de implicerede har fået knoglebrud, men flere detaljer har han ikke på nuværende tidspunkt. 

- Hvor mange der er ramt, og præcis hvor alvorligt de er kommet til skade, ved vi ikke endnu, men de er ikke i livsfare, siger han.  

Der står stadig en garderobe, magen til den som væltede, tilbage i børnehuset i Rødkærsbro. Nu skal teknikere undersøge, hvordan det kunne ske. 
Der står stadig en garderobe, magen til den som væltede, tilbage i børnehuset i Rødkærsbro. Nu skal teknikere undersøge, hvordan det kunne ske. 
Foto: Jesper Bach Thomsen, TV MIDTVEST

En stemning af kaos

Anne-Mette Marling fortæller, at da hun ankommer er personale og børn naturligt nok forskrækkede og rystede over, hvad der er sket. 

- Der er en stemning af kaos, det er klart. Folk er bange og børnene er bange, det er klart. De børn, som ikke var involveret, kunne jo se det, og de blev sendt for at hente hjælp, men efter omstændighederne har de klaret det godt, siger hun. 

Viborg Kommune fortalte tidligere på eftermiddagen, at alle forældre er blevet informeret, og både personale, forældre og børn får stillet psykologhjælp til rådighed. Samtidig er der tilkaldt teknikere til at undersøge hele børnehaven, der blev indviet i december 2017 og har plads til 120 børn. 

- Arbejdstilsynet er her nu og skal selvfølgelig tage bestik af, hvordan det her kan ske, og jeg har haft kontakt til de arkitekter, som står bag byggeriet, så vi kan finde ud af, hvordan det kunne ske, fortæller Anne-Mette Marling.

- Der er stadig andre garderobesektioner tilbage, så indtil vi har en vished om sikkerheden, så bliver den ikke åbnet, fastslår hun. 


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien 112.