Ulrik Wilbek vil være borgmester i Viborg

Tidligere håndboldlandstræner Ulrik Wilbek stiller op som Venstres borgmesterkandidat i Viborg, oplyser partiet i en pressemeddelelse.

Dansk håndbolds største succestræner Ulrik Wilbek vil være borgmester i Viborg. Det skriver Venstre i Viborg i en pressemeddelelse. 

- Jeg synes, det kunne være en utrolig spændende opgave igen at blive en del af det politiske liv i Viborg Kommune. Hvis jeg bliver Venstres spidskandidat, er jeg klar til, at give alt jeg har for,  sammen med byrådsgruppen, at skabe en visionær handlingsplan for Viborg Kommune. På længere sigt håber jeg på et konstruktivt samarbejde med alle byrådets partier. Kun gennem godt samarbejde kan vi udrette noget og gøre Viborg Kommune til et endnu bedre sted at leve, siger Ulrik Wilbek i en pressemeddelelse. 

 Dermed er Ulrik Wilbek igen klar til at træde ind i politik, efter at han i fire år har siddet i Viborg Byråd fra 1998-2001 som socialudvalgsformand og efter at han i 2005 var i spil som borgmesterkandidat til kommunalvalget i 2007.
    
Her måtte Ulrik Wilbek dog trække sig, da han blev tilbudt posten som landstræner for herrelandsholdet.

 

Glad kommuneformand

 - Ledelsen i Venstre i Viborg Kommune har haft samtaler med Ulrik Wilbek i forbindelse med, at finde en borgmesterkandidat til kommunalvalget i 2017. Efter forskellige overvejelser, har Ulrik nu meddelt, at han er klar til at gå efter borgmesterposten. Venstres forretningsudvalg bakker op om Ulrik Wilbeks kandidatur, siger formand for Venstre i Viborg Kommune Anders Jensen.

- I forbindelse med processen med at finde vores borgmesterkandidat til KV17, har vi haft en liste med ønskede kvalifikationer til profilen som borgmesterkandidat. Det er bl.a. kvalifikationer som, at man med sine liberale holdninger skal kunne arbejde for Venstre i Viborg Kommunes visioner og mål, være en dygtig kommunikator, have gode forhandlingsevner, være karismatisk og have personlighed og i øvrigt være troværdig, empatisk, lydhør og folkelig. Alle disse kvalifikationer mener vi, at Ulrik Wilbek til fulde kan leve op til, siger Anders Jensen.

- Det er derfor med glæde, at jeg har modtaget Ulrik Wilbeks tilsagn om, at stille sig til rådighed som borgmesterkandidat. Vi vil nu se frem til, at den demokratiske proces fortsætter frem til opstillingsmødet, formentlig i april måned, hvor andre kandidater også kan melde sig på banen", siger Anders Jensen.

Se et interview med Ulrik Wilbek i videoen. 

 

 


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Politik.