Ulrik Wilbek: Kvindelandsholdet bliver bombet fem år tilbage

UEFA åbner først diciplinærsag efter den oprindelige kampdag på fredag

Dansk kvindefodbold risikerer at blive bombet fem år tilbage, hvis ikke den vigtige VM-kvalifikationskamp mod Sverige bliver spillet på fredag.  

Sådan lyder kommentaren fra den tidligere landstræner i kvindehåndbold, Ulrik Wilbek fra Viborg, der også er venstres bud på borgmesterposten i domkirkebyen, ved kommunalvalget til november.

- Lige nu har holdet momentum. De har kvindefodbold-tilhængerne med sig, og de har bjergtaget landet med en andenplads ved de netop overståede europamesterskaber, siger Ulrik Wilbek til Ritzau.

Fatale konsekvenser

Den karismatiske træner, der i en årrække har stået bag en række af dansk håndbolds største internationale succeser, peger også på konsekvenserne, hvis Danmark ryger helt ud af EM-kvalifikationen.

- Vi venter kun på næste succesoplevelse. Og så kan det ende i en situation, hvor der ikke skal ske noget, og hvor man i stedet bliver bombet fem år tilbage på landsholdskortet, lyder det fra den tidligere landstræner i håndbold.

I skrivende stund kender ingen dog de endelige konsekvenser af Dansk Boldspil Unions afbud, til den vigtige landskamp på fredag.

Afbuddet fra DBU blev meddelt onsdag ved middagstid. Her oplyste unionen, at man grundet den verserende konflikt med spillerforeningen, ikke kan stille op til kampen i Göteborg på fredag.

Disciplinærsag

Beskeden blev sendt såvel det svenske fodboldforbund, som til Det Europæiske- og Det Internationale Fodboldforbund, henholdsvis UEFA og FIFA.

"En eventuel disciplinærsag kan dog først åbnes efter den pågældende kampdag". Sådan lyder det i et skriftligt svar som Ritzau har modtaget fra UEFA på spørgsmålet om, hvad afbuddet kommer til at betyde for det danske kvindelandsholds videre færd i turneringen.

Samme besked fik holdet i september i år, forud for den vigtige VM-kvalifikationskamp mod Ungarn. Her kørte den verserende konflikten mellem DBU og landsholdsspillerne i højeste gear.

VM kampene hører under Det Internationale Fodboldforbund, FIFA, men reglerne for den europæiske VM-kvalifikation ligger under UEFA.


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Sport.