Udvalgsformand vil til bunds i sag om ældremad

Udvalgsformand Mette Nielsen fra Viborg Kommune vil have endevendt en sag om ældremad i Stoholm efter skarp kritik fra en beboer.

Der skal laves en redegørelse, og den politiske service skal sikres. Det er budskabet i en mail, Mette Nielsen (A), der er formand for Ældre- og Sundhedsudvalget i Viborg Kommune, har sendt til TV MIDTVEST.

- Nu er vi altså nødt til at finde ud af, hvad der er op og ned i sagen. Vi er helt klart nået til det tidspunkt efter knap to år, at nok er nok. Jeg forventer, at der via forvaltningen ligger en redegørelse på næste møde, skriver hun blandt andet.

Mailen kommer efter, at TV MIDTVEST mandag fortalte om 76-årige Laurits Sørensen, der er beboer på Plejecenter Birkegården i Stoholm. Han er vred over, at kommunen i 2015 afskaffede en speciel madordning i Stoholm og Sjørup, hvor beboerne selv var med til at lave maden fra bunden.

Vil melde sig ud af kommunen
Nu bliver maden leveret fra et køkken i Viborg, og det er Laurits Sørensen så utilfreds med, at han i Fjends Folkeblad onsdag i en annonce spørger borgerne i området, om de vil melde sig ud af Viborg og ind i Skive Kommune for at få den gamle ordning tilbage.

Ifølge udvalgsformanden skulle det egentlig være muligt for beboerne i Stoholm og Skive fortsat ved visse lejligheder at lave mad fra bunden med en tilskudsordning på fire millioner. Derfor vil Mette Nielsen nu have undersøgt, hvor ofte maden tilberedes fra bunden på Laurits Sørensens plejehjem.

- Sagen er efter min anmodning på dagsordenen på det førstkommende udvalgsmøde i august, afslutter Mette Nielsen sin mail.

Se mandagens indslag her:

Plejehjemsbeboer i Stoholm er så utilfreds med den lokale madordning, at han kæmper for kommuneskifte.

 

Tilbage i juni 2014 fik seerne et indblik i den gamle ordning, da TV MIDTVEST besøgte madlavningsholdet på Sjørup Ældrecenter. Se indslaget her:

Viborg Kommune skal over de kommende fire år spare 14 millioner. I den forbindelse overvejer man at nedlægge en leve-bo-ordning på ældrecentre i Stoholm og Sjørup.

 


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Politik.