Udenlandske butikstyve taget på fersk gerning: Havde tyvekoster fra fire butikker i bilen

En mand fra Georgien og en mand fra Tjetjenien er anholdt og sigtet for flere butikstyverier i Viborg.

Personalet fra Sport24 i Viborg alarmerede tirsdag aften politiet, da de opdagede to mænd gå fra butikken uden at betale for deres varer.

- Vi fik anmeldelsen omkring klokken 19. Personalet havde set den personbil, som tyvene forsvandt i, så vi havde nummerpladen på bilen, fortæller Simon Skelkjær, der er vagtchef hos Midt- og Vestjyllands Politi.

Næsten samtidig fik politiet også en anmeldelse om tyveri fra Elgiganten i Viborg, og her tog politiet en af tyvene på fersk gerning.

- Manden passede på signalementet af en af tyvene fra Sport24. Den anden mand anholdte vi, da vi fandt bilen på Løgstørvej i Viborg, siger vagtchefen.

I bilen fandt politiet flere tyvekoster. Udover dem fra Sport24, så var der også ubetalte varer fra Lidl og Harald Nyborg.

Kan stå bag flere tyverier

De to mænd er 25 og 33 år og kommer fra henholdsvis Georgien og Tjetjenien. De skal formentlig fremstilles i et grundlovsforhør senere i dag.

- De kan have flere forhold på samvittigheden. Det er dejligt, at de er blevet anholdt nu, for de kan nå at stjæle ting fra mange butikker på kort til, siger Simon Skelkjær.

De to mænd er sigtet for blandt andet at have stjålet forskelligt elektronik og værktøj.

I 2018 blev der kun anmeldt fem butikstyverier i Struer. Men de handlende fortæller, at det reelle tal er højere.
Foto: TV MIDTVEST, arkiv.

Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien 112.