U12-spillere vandt træning med landsholdsspillere

U12-pigerne fra Viborg FF fik onsdag en oplevelse, de sent vil glemme, da de fik lov at træne sammen med deres store idoler fra kvindelandsholdet.

Kvindelandsholdet i fodbold er tilbage på deres hjemmebane i Viborg for at gøre klar til VM-kvalifikationskamp mod Ukraine på mandag. Og det foregår ikke i en lukket træningslejr. Tværtimod havde U12-pigeholdet fra Viborg FF fået lov til at lure tricks af under onsdagens træning.

- Jeg synes, det er fedt, at vi kan prøve at opleve det, og at de gider at gøre det, siger Frida Pedersen, der spiller på Viborgs U12-pigehold. 

U12-pigerne fra VFF vandt for halvandet år siden en konkurrence, da landsholdet sidst spillede i Viborg, og lige siden har de ventet på i dag.

- Det har været en lang lang ventetid. De har spurgt mindst en gang om måneden, om hvornår de skulle have den præmie, griner Denis Nielsen, U12-træner i Viborg FF.

Nadia Nadim havde også tid til at skrive autografer og få taget selfies med U12-spillerne. 
Nadia Nadim havde også tid til at skrive autografer og få taget selfies med U12-spillerne. 
Foto: Karsten Mortensen, TV MIDTVEST

Sammen med landstræner Lars Søndergaard udløste Nadia Nadim så endelig præmien i form af en omgang specialtræning for de unge piger.

- Der skal være plads til at give noget tilbage, og møde de små piger, der ser op til os, så jeg synes, at det er fedt, siger landsholdsspiller Nadia Nadim. 

Viborg Kommune har indgået en fireårig aftale med Kvindelandsholdet og DBU om, at Viborgs stadion er deres hjemmebane. Aftalen indebærer også, at landsholdet skal være åbne over for at deltage i arrangementer i og med befolkningen i kommunen. Torsdag besøger to af landsholdsspillerne blandt andet også Vestervang Skole i en time.