Tyveknægte brød ind i villa – GPS afslørede hvor de gemte sig

To indbruds- og biltyve er blevet taget på fersk gerning, da de flygtede fra et villaindbrud i Tjele i en stjålen bil. Bilens GPS viste politiet, hvor tyvene var.

Det var ikke svært for politiet at opklare et indbrud i en villa i Tjele. Tyvene havde nemlig også stjålet en bil fra adressen. Det var en Volvo XC60, som ejeren havde en GPS i.

- Da vi er ude på adressen for at lave undersøgelser af gerningsstedet fredag aften ved 19-tiden, kommer manden på adressen i tanke om, at han med en app på sin telefon kan se, hvor bilen er, fortæller Henrik Nielsen, der er vagtchef hos Midt- og Vestjyllands Politi.

Kan have flere indbrud på samvittigheden

På telefonen kunne politiet se, at bilen kørte på Hovedvej 13, så de kørte med det samme afsted, og kunne på en tankstation på Søndre Ringvej i Viborg anholde de to mænd i bilen.

- Vi skal nu have kigget på historikken på GPS'en i bilen og have undersøgt, om de har andre indbrud på samvittigheden, siger Henrik Nielsen.

Ved indbruddet i villaen i Tjele havde tyvene stjålet møbler og et vinkøleskab.

Også påvirket af narko

De to anholdte mænd er begge fra Viborg og er 23 år og 31 år. Ham, der kørte bilen, blev testet positiv for narko, og skal derfor senere i dag fremstilles i et grundlovsforhør. Den anden er politiets jurister i gang med at vurdere om også skal fremstilles, da de begge muligvis kan kædes sammen med flere indbrud.


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien 112.