Tyve skal dømmes kollektivt

Ti litauere sidder i dag på anklagebænken i retten i Viborg. Politiet vil have dem dømt kollektivt for en række indbrud.

De har sandsynligvis ikke alle begået indbrud de samme steder. Alligevel vil anklagemyndigheden i dag forsøge at få ti litauere dømt samlet for en stribe af indbrud og tyverier.

I alt 18 indbrud

Anklageskriftet dækker over i alt 18 forskellige indbrud, og sagen er blevet så omfattende på baggrund af den efterforskning, der fulgte efter, at litauerne blev anholdt i et sommerhus i Ans i juni. I huset blev fundet en lang række tyvekoster som kameraer, computere og andre let omsættelige varer.

I mindre grupper

Politiet mener, at indbruddene er begået af litauerne i mindre grupper, og derfor er det usædvanligt, at de nu forsøges dømt kollektivt, men målet er ifølge anklageren, at ved at gøre dem alle ansvarlige for samtlige indbrud, kan de idømmes en hårdere straf.

- De har vidst, havd hinanden foretog sig, og så har de brugt sommerhuset som base for opbevaring af tyvekosterne, siger politifuldmægtig Tina Ørskov Pedersen til DR Midt & Vest.