Trøffelhund gør det utrolige

Trøffelhunden Asti har fundet næsten lige så mange trøfler på en uge, som der er blevet fundet de sidste 100 år.

Foto: Peter Pedersen, TV MIDTVEST

02:38

Hunden Asti har en helt særlig evne. Den er nemlig blevet trænet til at finde trøfler. Video: Peter Pedersen, TV MIDTVEST

1 af 2

Alle har før hørt om narkohunde og hyrdehunde, men er det alle, der har truffet begrebet trøffelhund? Ellers sker det nu - mød trøffelhunden Asti.

Hun er simpelthen for vild.

Rune Richtendorff, ejer 

Hun har et helt særligt talent. Hun er nemlig ustyrlig god til at opsnuse trøfler - ikke dem bageren laver, men de, som findes i skovbunden,  

- Den er god nok. Det er helt vildt, siger Astis ejer Rune Richtendorff.

Trøffelopsnuseren Asti Foto: Peter Pedersen, TV MIDTVEST

I løbet af de sidste 100 år er der kun blevet fundet sommertrøfler 26 gange i Danmark. I dag har Asti og ejeren taget turen fra Tjele ved Viborg til Marselisborgskovene i Aarhus. Her vil de gå på trøffeljagt, så vi ved selvsyn kan se talentet.  

400 timers træning

Asti er blot lige trådt ind i skoven, før hun finder den første trøffel og under en halv time senere, er der fundet seks trøfler. Det er kun en uge siden, at hun fandt sin første, men med de seks i dag er Asti helt oppe på at have fundet 23 trøfler.

- Jeg mangler tre. Er det ikke vildt? Hun er simpelthen for vild, siger en glad ejer. 

Sådan så dagens høst ud. Seks trøfler blev det til.  Foto: Peter Pedersen, TV MIDTVEST

Ja, Asti og Rune Richtendorff er kun tre trøfler fra at have fundet det samme antal på en uge, som der er fundet de sidste 100 år. Asti er dog langt fra kommet sovende til talentet. Bag sig har hun et sted mellem 3-400 timers træning.

- Jeg har hørt folk sige hundredvis af gange, at jeg er en fantast, og at det ikke kan lade sig gøre, og så står vi alligevel her i dag, siger Astis ejer Rune Richtendorff. 

Asti er af racen lagotto romagnolo, der har gode egenskaber for trøffeljagt.

02:38

Hunden Asti har en helt særlig evne. Den er nemlig blevet trænet til at finde trøfler. Video: Peter Pedersen, TV MIDTVEST

Luk video