Travlhed hos brandstationen i Viborg

Midtjysk Brand & Redning er kommet godt i gang efter weekenden. Mandag har budt på mange små brande.

Det har været en særdeles travl mandag for Midtjysk Brand & Redning i Viborg. Til formiddag var der brand i en affaldscontainer på plejehjemmet Blichergården. Branden blev hurtigt slukket med hjælp fra en chauffør, der tilfældigvis holdt i nærheden.

Det var en super indsats fra personalet. De gjorde alt det rigtige.

Jesper Hesselberg, indsatsleder, Midtjysk Brand & Redning 

Kort før middag var den galt igen. Igen på et plejecenter. Denne gang på Liselund i Viborg, hvor en lader til en gulvvasker var brændt sammen. Branden udviklede røg, som personalet hurtigt opdagede, og de slog derefter alarm.  

- Det var en super indsats fra personalet. De gjorde alt det rigtige, siger Jesper Hesselberg, der er indsatsleder ved Midtjysk Brand & Redning.

Plejecenter Lisegården har blandt andet demente, som var tæt på det depotrum, hvor branden brød ud. Heldigvis er bygningen så ny og godt brandsikret, at ingen led skade.

Cigaretglød og smadrede ruder

Lige over middag kom der igen en melding om brand ind til Midtjysk Brand & Redning. Denne gang i en etageejendom på Grønneparken i Viborg.  

- Vi får at vide, at der er ild i lejligheden, og at der muligvis savnes en person. Vi får at vide, at han måske sidder i stuen, så der er lidt panik på, da vi kommer, fortæller Jesper Hesselberg.

Da udrykningen kommer frem, har naboer allerede forsøgt at smadre vinduer og en terrassedør i forsøget på at få manden ud, men på grund af for kraftig røg, var det ikke muligt.

Brandvæsenets røgdykkere blev sendt ind og kunne til stor lettelse konstatere, at manden ikke var i sin lejlighed.  

- Men vi finder en hund derinde, som bliver reddet ud, og den har det godt, siger Jesper Hesselberg.

Beboeren, som var til læge, har formodentlig tabt en glød fra en cigaret, før han tog afsted. Det havde så antændt branden, som brød ud i to spisestole.

- Der var en masse røg, men heldigvis endte branden ikke med at blive så stor. De smadrede ruder var større skader end selve branden, men naboerne handlede helt efter bogen, siger Jesper Hesselberg.