Topkamp i VM-kvalifikationen: Danmark skal forsøge at sende bjørnen i vinterhi

Danmark har været suveræne i kvalifikationen til VM i 2023, men tirsdag møder de Rusland, der ligeledes har vundet alle kampe indtil nu.

Seneste landskamp i Viborg endte med en dansk sejr på 8-0 over Bosnien-Hercegovina.
Seneste landskamp i Viborg endte med en dansk sejr på 8-0 over Bosnien-Hercegovina.
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Det danske kvindelandshold har været suveræne i VM-kvalifikationen indtil videre, men nu venter den hidtil sværeste opgave. 

Rusland kommer på besøg i Viborg den 30. november klokken 18, hvor det aktuelle styrkeforhold mellem de to øverste hold i tabellen afsløres. 

Begge hold står noteret for fire sejre i fire kampe, men Danmark ligger øverst takket være en målscore på hele 28-1, mens Rusland står noteret for 14 scoringer, men til gengæld har holdt buret rent. 

En der håber på, at der bliver scoret på russerne, er Viborgs borgmester, Ulrik Wilbek (V).

- Jeg er ret spændt på at følge kampen fra lægterne på Viborg Stadion, og jeg opfordrer selvfølgelig til, at så mange som muligt kommer og støtter kvindelandsholdet til årets sidste hjemmekamp. Det ville jo være rigtig dejligt, hvis de kunne overvintre alene i toppen af VM-kvalifikationstabellen, udtaler han i en pressemeddelelse.

For at det skal være muligt, kræver det, at de danske kvinder torsdag aften tager sejren, når de på udebane skal mod Bosnien-Hercegovina. 

Samtidig spiller Rusland mod kvalifikationsgruppens bundprop, Aserbajdsjan.

Jul, slik og corona

Hvis man gerne vil se de danske stjerner inden kampen på tirsdag, og ikke rejser med til udekamp, så er det en mulighed på fredag. 

Fra 11.30 til 13.00 kan fans komme ind via indgang 5 og se spillerne træne, men autografbogen må bliver derhjemme. 

På grund af stigende corona-smittetal bliver der ikke mulighed for selfies eller autografer fra spillerne.

Til gengæld vil man sørge for hygge til kampen på tirsdag. 

Fanzonen er tilbage på sin vante plads foran Viborg Stadion, og den bliver i denne omgang pyntet særligt op i anledning af den kommende højtid, fortæller projektleder Pia Viller Arendt.

- Vi synes, det er oplagt at jule fanzonen lidt op, så stemningen bliver ekstra hyggelig. Det gør vi med juletræer, lyskæder, nissehuer og julemusik, og så vil det også være muligt at købe æbleskive og varm kakao. 

Jule-fanzonen er åben fra 15.30 til 17.30, hvor der er mulighed for at deltage i diverse boldaktiviteter og få malet ansigtet i rød-hvide farver. 

Der bliver også mulighed for at møde landsholdets maskot, Emma Hu, der i pausen deler slik ud, og stiller op til fotografering sammen med fans.