Topholdet Viborg slider sig til sejr over nordjysk bundskraber

Storfavoritterne fra Viborg HK var længe i problemer mod Vendsyssel Håndbold, men afværgede en truende fiasko til sidst.

Viborg måtte overraskende slide sig til sejren over Vendsyssel (arkivfoto)

Ved pausen lurede en sensation, men bundproppen Vendsyssel tabte pusten i anden halvleg, og derfor slap Viborgs håndboldkvinder fra udekampen med de to point, som holdet utvivlsomt havde kalkuleret med.

Viborg endte med at vinde 30-24, men helt frem til ti minutter før tid var der spænding om udfaldet i en kamp, som de færreste havde forventet skulle blive tæt.

Vendsyssel mødte frem med en nedslående statistik på 20 nederlag i 22 kampe og en placering som ligaens agterlanterne.

Viborg er derimod del af en tæt topstrid med Odense og Team Esbjerg, og viborgenserne slog i øvrigt Vendsyssel med 18 mål i det omvendte opgør i efteråret.

Alligevel kom storfavoritterne i knibe i de første 30 minutter.

Det så ellers ud til at gå efter bogen, da Viborg bragte sig foran 13-9 efter godt 19 minutter. Men det blev kun til to scoringer i resten af første halvleg, og så kunne Vendsyssel gå til pausen med en højst overraskende 16-15-føring.

Det var gæsterne tilsyneladende stærkt opsatte på at ændre på efter sidebyttet, og Viborg lavede da også anden halvlegs første fire mål.

Men Vendsyssel sled sig ind i kampen igen og nåede op på 24-25 med ti minutter tilbage.

Det var så til gengæld også det sidste, man så til hjemmeholdet. Vendsyssel fik slet ikke scoret i kampens sidste ti minutter, og dermed fes muligheden for en overraskelse ud.

Maria Fisker, der netop er blevet genudtaget til landsholdet, imponerede med ni scoringer på ni forsøg. Fem af fløjspillerens træffere blev sat ind på straffekast.

Hos hjemmeholdet var stregspilleren Pernille Brandenborg også sikkerheden selv. Hun scorede seks mål på ligeså mange forsøg.