To unge mænd taget med et halvt kilo hash

Hash, brun heroin og cigaretter uden afgiftsmærke - politiet skrev flere sager i Viborg og Skive.

Flere midt- og vestjyder kan se frem til et retsligt efterspil, efter at de tirsdag blev anholdt og fundet i besiddelse af narkotika.

Klokken 16.40 traf politiet to 22-årige mænd på Banegårdspladsen i Viborg.

Mændene virkede noget nervøse over at blive kontaktet af ordensmagten, og betjentene besluttede derfor at visitere dem.

Det skulle hurtigt vise sig at være en god idé. Den ene mand havde 380 gram hash i en taske, og den anden havde 96 gram hash på sig.

Manden med de 380 gram er nu sigtet for besiddelse af den store mængde hash med henblik på videresalg, mens hans makker blev sigtet for besiddelse.

- Det er bestemt ikke hver dag, at vi træffer to unge mennesker, der går rundt med næsten et halvt kilo hash, siger politikommissær Peter Justesen fra lokalpolitiet i Viborg.

Brun heroin og cigaretter uden afgiftsmærke

I Skive blev der også fundet narko i nærheden af banegården. Politiets flexpatrulje visiterede en 50-årig mand og fandt 5,53 gram brun heroin. 

Det lyder måske ikke af alverden, men det hårde narkotika plejer at blive opdelt i portioner på 0,1 gram, og den 50-årige blev derfor sigtet for besiddelse af heroin med henblik på videresalg. Han erkendte besiddelse af stoffet, men afviste, at han havde planer om at sælge det.

I Skive midtby standsede flexpatruljen en bil med en 48-årig mand, som havde 4 gram amfetamin på sig. Det blev han sigtet for, og kvinden, der sad bag rattet, blev sigtet for overtrædelse af toldloven, idet betjentene fandt fire kartoner Prince-cigaretter uden afgiftsmærke.

Den 48-årige havde i øvrigt også 3600 kroner i kontanter på sig, og da han har gæld til det offentlige, beslaglagde betjentene 3000 kroner - en beslutning, han ønskede at få prøvet i retten.