To mænd dømt for våbenbesiddelse: Havde filmet sig selv med en revolver

Retten i Viborg har fredag idømt to mænd fra Skive flere års fængsel på baggrund af våbenbesiddelse.

Tilbage i juli måned 2021 ransagede politiet en lejlighed på Nordbanevej i Skive, hvor de anholdt to mænd for besiddelse af en revolver med tre skarpe patroner.

Da politiet efter anholdelsen gennemgik mændenes mobiltelefoner, fandt de en video, hvor de kunne se, at de to mænd havde taget revolveren med ud til et industriområde på Færøvej i Skive.

- På baggrund af at politiet opdagede den video, har vi udover at sigte dem for besiddelse af skydevåben i lejligheden også kunne sigte dem for besiddelse af skydevåben på offentligt tilgængeligt sted, fortæller senioranklager ved Midt- og Vestjyllands Politi, Søren Kløvborg Laustsen.

21-årige Sayfulla Baraev blev idømt 3 år og 6 måneders ubetinget fængsel samt udvisning for bestandigt. Udover våbenbesiddelsen blev han også dømt for at have forsømt sine kontrolforpligtelser til Kærshovedgård. 

Han valgte at modtage dommen, mens 20-årige Sebastian Christensen Rios har udbedt sig betænkningstid omkring sin dom på 2 år og 6 måneders ubetinget fængsel.