Tilskuerloft ærgrer midtjyske Superliga-klubber før derby: Kampen spilles en dag for tidligt

Det, der skulle have været et brag af en fodboldfest, bliver i stedet en lukket fest for 3.000 tilskuere, når Viborg FF og FC Midtjylland tørner sammen lørdag den 31. juli.

Der er plads til 10.000 tilskuere på Viborg Stadion. Billetter, som klubben nemt kan sælge, når FC Midtjylland gæster oprykkerne fra Viborg.

Men det bliver der ikke noget af. Der må nemlig kun komme 3.000 tilskuere ind, når kampen fløjtes i gang lørdag den 31. juli.

- Vi havde håbet både for klubbens skyld og selvfølgelig også Midtjyllands, deres fans og hele området, at vi kunne byde velkommen til en super kamp. Men sådan skulle det ikke være, fortæller Morten Jensen, der er direktør for Viborg FF.

Det er en enkelt dag, der kommer i vejen for de mange tilskuere. For blev kampen spillet dagen efter, så kunne klubben fylde alle klapsæderne med fans.

- Et eller andet sted er det lidt hul i hovedet. Det er datobestemte lempelser og ikke nogen, som tilgodeser den tredje spillerunde, fortæller Malte Nylander Hougaard VFF-tilhænger og fortsætter:

- Det er ikke nogen, som vi er glade for at kigge på, men i kampens hede så elsker vi at synge for klubben og for byen, siger han.

Håber på politisk hjælp 

I stedet for bliver samtlige 3.000 pladser reserveret til Viborgs fans. En mundfuld, som lige skal sluges, men som klubberne stadig håber kan laves om.

- Det er nu engang en regel, og den skal man overholde, og det kommer vi også til. Men er det klart, at vi meget gerne vil appellere til, at man politisk kigger på det her og siger, kunne man ikke ændre det, så det gælder fra tredje spillerunde og dermed fra fredag den 31. juli i stedet for, lyder det fra FC Midtjyllands kommercielle direktør, Jacob Jørgensen fortsætter:

- Spørgsmålet er, om politikerne fra Viborg og Holstebro lige skal tage en tur forbi deres kollegaer på Christiansborg, og se om de ikke kunne løse det.

En god idé, lyder det fra Viborg FF-direktøren, som desuden tilføjer, at klubben er klar med kolde gaver til politikerne, hvis ønsket om flere tilskuere bliver til virkelighed.

- Så kan vi godt give en ekstra fadøl, hvis de kommer ind. Men jeg tror det bliver svært, siger Morten Jensen.

TV MIDTVEST har forsøgt at få en kommentar fra kulturminister Joy Mogensen, men hun er på ferie og henviser til Kasper Sand Kjær. Han er dog ikke vendt tilbage på vores henvendelser.

Viborg FF-tilhængeren krydser lige som klubberne fingrer for, at han kan få selskab af fans i de sorte trøjer.

- Hvis det havde været en anden kamp, så havde jeg også været ærgerligt. Men det her, det er kampen. Der er så meget nerve, sjæl og historie. Så det er en forfærdelig nyhed, at der må komme så få ind, siger han.